Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Dışişleri Bakanlığı’nın yurtdışı personeline maaşlarının yüzde 10’unu deprem bölgesine “bağışlama” zorunluluğu getirildi

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile yıkıldı, yaralarını sarmaya çalışıyor. Depremlerin ardından çok sayıda bağış kampanyası başlatılırken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sürekli görevle yurtdışında bulunan bakanlık çalışanlarına, maaşlarının en az yüzde 10’unu bağışlamayı zorunlu kıldığı iddia edildi.

Türkiye, 6 Şubat’ta Güneydoğu Anadolu’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem ile yıkıldı. Depremlerin ardından dünyanın dört bir yanından çok sayıda ülke Türkiye’ye yardım eli uzattı, uzatmaya da devam ediyor. Bir yandan da dünya ve Türkiye genelinde yurttaşlar, deprem bölgelerine bağış yapmaya ve arama kurtarma faaliyetlerine katkıda bulunmak adına teçhizat göndermeye devam ediyor. 

Bağışlar ve yardım kampanyaları sürerken yeni bir iddia ortaya atıldı: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yurtdışındaki Dışişleri Bakanlığı personeline talimat verdiği ve maaşlarının en az yüzde 10’unu deprem bölgesine bağışlamayı zorunlu kıldığı öne sürüldü. İddiayı ilk kez İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Erozan, Twitter hesabından paylaştı.

 “Vatandaş ve memuruna muhtaç bir ülkeyiz!” diye sitem eden Erozan’ın paylaştığı mesaj şöyle: 

Medyascope’un ulaştığı kaynaklar bu iddiayı teyit etti. Dışişleri Bakanlığı’na yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, yerel personel hariç bakanlıktan ataması yapılan tüm memurlara, meslek memurlarına ve idari memurlara talimat gönderildi ve “bağış” yapmaları zorunlu kılındı. 

Yurtdışı temsilciliklerinde çalışan personelin maaşları hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Maaşlar; dereceye, görev yaptıkları ülkeye ve unvana göre değişiyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.