Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye tek yürek oldu: Trabzonspor, Basel’i mağlup etti

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Basel’i Jens Stryger Larsen’in golüyle 1-0 mağlup etti ve rövanş maçı öncesi avantajı kaptı. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları da Akyazı Stadı’nda Trabzonspor’a destek verdi.

Trabzonspor, Basel’i tek golle geçti

Türkiye, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Trabzonspor da depremin ardından ilk resmi maçına çıkan Türk kulübü oldu. Bordo-mavililer, UEFA Konferans Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Basel’i konuk etti. Tüm takım taraftarları, Trabzonspor’un Basel karşısındaki sınavında yanında oldu. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları, 32 bin dolayında biletin satıldığı karşılaşmada Trabzonspor taraftarları ile birlikte Akyazı Stadı’nda yerlerini aldı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de Süper Lig kulüpleri başkanları ile protokol tribününde maçı birlikte izledi. 

Karşılaşma öncesi tribünde “Hep birlikte olacağız, yaraları saracağız” ifadesinin yer aldığı bir arama kurtarma görevlisi ve kucağında enkazdan çıkarılan bir bebeğin bulunduğu görselin yer aldığı koreografi sergilendi.

Trabzonsporlu oyuncular, karşılaşma öncesi ısınmaya üzerinde depremde etkilenen şehirler ve plaka kodunun olduğu siyah tişört, maça da siyah formayla çıktı. Karşılıklı pozisyonlara sahne olan karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda ise beklenen gol geldi. Trabzonspor, 65. dakikada Bakasetas’ın şutunda dönen topu tamamlayan Larsen’in golüyle öne geçti. Maçın son düdüğüne kadar başka gol olmadı.

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Basel’i Jens Stryger Larsen’in golüyle 1-0 mağlup etti ve rövanş maçı öncesi avantajı kaptı. Karşılaşmanın rövanşı, 23 Şubat Perşembe günü oynanacak.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Trabzonspor-Basel karşılaşmasında elde edilen gelir, deprem bölgesine bağışlanacak. Trabzonspor taraftarları karşılaşma öncesinde de deprem bölgesindeki çocuklar için oyuncak organizasyonu düzenledi.

Trabzonspor’un maç sonu galibiyet paylaşımı:

https://twitter.com/Trabzonspor/status/1626306321875193856?s=20

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.