Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanı Soylu’nun “hazzetmediği” belediye HDP’li Silopi Belediyesi çıktı: Deprem bölgesinde 3 bin kişilik aşevi kurdular


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir canlı yayında deprem bölgesinde yaşananlarla ilgili açıklama yaparken şunları söyledi: “Kendimin hazzetmediği, terör örgütüyle ilişkilendirdiğim bir partinin belediyesine de ‘burada çadır kurabilirsin, engellemiyorum’ dedim.” Soylu’nun sözünü ettiği belediyenin Şırnak’ın Silopi ilçesinin HDP’li belediyesi olduğu ortaya çıktı. Medyascope’a konuşan Belediye Eşbaşkanı Sülayman Şavluk, ilk başta yapılan engellemelere rağmen depremin üçüncü gününden itibaren Kahramanmaraş-Pazarcık’ta günde 3 bin kişiye sıcak aş verdiklerini söyledi.

“Halk ve AFAD görevlileri dahil günde 3 bin kişiye yemek veriyoruz”

Şırnak’ın Silopi İlçe Belediye Eşbaşkanı HDP’li Süleyman Şavluk, depremin ilk günü Şırnak Valiliği’nin talimatıyla belediyeye ait bütün iş makinalarını deprem bölgesine gönderdiklerini, üç gün sonra ise depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine aşevi kurmak için girşimlerde bulundukların söyledi. Aşevini kurmak için önce belediyeyi aradıklarını ve kendilerine yer göstermelerini istediklerini ancak cevap alamayınca Kahramanmaraş Vali Yardımcısı’na ulaştıklarını anlatan Şavluk, şöyle devam etti:

“Bize izin vermeyeceklerini ve bu işin Kızılay’ın işi olduğunu söyledi. Biz de izin vermeseler bile halkın yemek ihtiyacı için bunu yapacağımızı söyledik. Bunun üzerine Kızılay Müdürü’nü gönderdi. Kızılay Müdürü yaptığımızın insani bir yardım olduğunu görünce gerekli yerleri aradı. Biz o arada yemek yapmaya başladık. Daha sonra engellemekten vazgeçtiler. Biz depremin üçüncü gününden beri kurduğumuz çadırdaki aşevinde halk ve AFAD görevlileri dahil olmak üzere günde 3 bin kişiye yemek veriyoruz. Bir kamu kuruluşuyuz ve bu tür afetlerde yapmamız gereken şeyleri yapıyoruz.”


Kayyum atanmayan beş HDP’li ilçe belediyesinden biri

Belediye Eşbaşkanı Şavluk, Silopi Belediyesi’nin iş makinaları ve itfaiye araçlarının da deprem bölgesinde çalıştığını aktardı.

Şavluk, Adıyaman’da da aşevi açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Silopi Belediyesi, kayyum atanmayan HDP’li beş ilçe belediyesinde biri.

Türkiye’de en ucuz su ve ulaşım Silopi’de

Silopi Belediyesi, Türkiye’nin en ucuz su ve ulaşım hizmetini sunuyor. Kayyumdan belediyeyi 273 milyon borç ile devralan Silopi Belediye Meclisi, bir metreküp suyu 50 kuruştan 25 kuruşa, 1 lira olan ulaşım ücretini ise 50 kuruşa düşürdü. Kadınlar ve öğrenciler için ise ulaşım ücreti 25 kuruş. Belediye, gelir ve gider tablosunu belediye binası ve bilboardlara asarak halkla paylaşıyor.

Silopi Belediyesi ayrıca geçen yıl imzaladığı toplu iş sözleşmesi ile çalışanlarına yüzde 100’e yüze yakın zam yaptı. Toplu sözleşmeyle kız çocuklarının eğitimine daha fazla destek veren belediye, kadın çalışanlar için de pozitif ayrımcılığa gitti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.