Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Millet İttifakı deprem gündemiyle toplanıyor | Medyascope deprem bölgesinde

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin üzerinden 13 gün geçti. Senem Görür ve Gülçin Karabağ’ın sunduğu yayında, Medyascope muhabirleri Sahra Atila ve Murat Türsan Adıyaman, Gökçe Çiçek Kösedağı ve Ufuk Çeri Hatay, Ferit Aslan ise Diyarbakır’daki son durumu canlı bağlantılarla anlatıyor.

Millet İttifakı deprem gündemiyle toplanıyor. Altı genel başkan saat 14:00’te Saadet Partisi Genel Merkezi’nde bir araya gelecek. Liderlerin buluşmasını Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ve Ankara muhabirimiz Berfin Bayır takip ediyor.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan da canlı yayınımızın bir diğer konuğu. Bir süredir Hatay’da bulunan Erinç Sağkan, hem Hatay’daki gözlemlerini hem de enkazların kayıt altına alınmasını sağlamak amacıyla TBB tarafından geliştirilecek uygulamayı anlatıyor.

Emel Kurma ise deprem bölgesine gönderilen yardımların koordinasyonun nasıl sağlandığını ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında ortaya çıkan sorunlar ve bu sorunların çözümleri hakkında bilgi veriyor.

Millet İttifakı, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde deprem gündemiyle toplandı. Felaketin siyasi yönünün de tartışılmasının beklediği toplantı yorumlamak üzere Ankara’dan bağlanan Hıdır Göktaş, “Millet İttifakı’nın deprem politikaları yol haritasını açıklaması bekleniyor. Seçimlerin 18 Haziran’da yapılması gerektiği, ertelenmesinin hukuken mümkün olmadığı ve YSK’nın seçimleri yapmaya muktedir olduğu vurgusunun yapılmasını bekliyorum” dedi.

Medyascope muhabiri Sahra Atila son durumu aktardı:

“KKTC voleybol takımı öğrencilerinin öldüğü otelin ön incelemesini yapan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin raporuna göre molozların kum ve çakıl taşlarından yapıldığını öğrendik. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morgunun önüne yığınla kefenler getirilmişti. Bu hastane depremden zarar görmüş ve hastaneyi gezerken duvarların sıvalarının dökülmüş olduğunu gördük. Çadır kentte ise hijyen problemi devam halâ devam ediyor, vatandaşlar tuvaletlere girmekte sorun yaşıyor.”

Hatay’dan son durumu aktaran Gökçe Çiçek Kösadağı, “Antakya’da bulunan Rönesans Rezidans’ta enkaz kaldırma çalışmaları çok sayıda iş makinasıyla birlikte devam ediyor. Rönesans Rezidans’ta kalan Hataysporlu futbolcu Christian Atsu’dan günlerdir haber alınamıyordu. Maalesef enkaz kaldırma çalışmaları sırasında cansız bedenine ulaşıldı. Kent merkezinde de enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Yurttaşlar yakınlarının cansız bedeninin enkazlardan çıkarılmasını bekliyor”dedi.

Hatay-Antakya’da halâ enkazlarda cansız bedenler olduğunu belirten Ufuk Çeri, “296. saat olmasına rağmen iyi haberler de geliyor. Türkmen Mahallesi Kanatlı apartmanından üç kişi sağ çıkarıldı. Hatay sokaklarında ambulans sesleri azaldı. Ambulans sesi duymak umut oluyor. Çünkü enkazdan birinin çıkarıldığı anlamına geliyor. Ayrıca burada genel olarak ilaca erişimde sıkıntı yaşanmıyor fakat bazı özel ilaçların temin edilmesinde halâ sıkıntı yaşanıyor” diye konuştu.

Diyarbakır’da yıkılan yedi binanın beşinde arama kurtarma çalışmaları sona erdiğini aktaran Ferit Aslan, “Diyar Galeria’da ise sabah saatlerine kadar devam etti. Diyarbakır depremin en az hasar gördüğü il olmasına rağmen 407 can kaybı var. Yaklaşık 100 bin kişi de evlerinde kalamıyor. Dicle Nehri’nin kıyısına Silvan Karayolu üzerinde bin 800 çadır kapasiteli bir çadır kent kuruluyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.