Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope deprem bölgesinde | Ferit Aslan Diyarbakır’dan bildiriyor: Dicle Üniversitesi’nin rektörlük binasının ardından iki fakülte binası da tahliye edildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır’da hasar tespit çalışmaları sürüyor. Dicle Üniversitesi’nin rektörlük binasının ardından eğitim ve ilahiyat fakültelerinin binaları da orta hasarlı olduğu için tahliye edildi. Üniversite kampüsündeki Cemil Özgür İlkokulu ve Ortaokulu ile lojmanlardaki bir mescidin de ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde Diyarbakır’da biri boş yedi bina yıkıldı, 300’ün üzerinde bina da ağır hasar gördü. Enkaz kaldırma çalışmalarının 18 Şubat’ta tamamlandığı kentte, hasar tespit çalışmalarının da sonuna gelindi.

Depremde kamu binaları da ağır hasar gördü. Evlerine giremeyen vatandaşlar için tahsis edilen geçici barınma merkezlerinden biri olan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin üç katlı pansiyonu riskli olduğu ortaya çıkınca boşaltıldı.

Dicle Üniversitesi’nin rektörlük binası da ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle tahliye edildi.

Üniversitenin, 2000’li yılların başında yapılan Eğitim ve İlahiyat fakültelerinin de depremlerde orta hasar aldığı tespit edildi.

İki fakülte binası da tahliye edildi.

Bir ortaokul ve bir mescit de boşaltıldı

Üniversite lojmanlarında bulunan bir mescit de orta hasarlı olduğu ortaya çıktınca boşaltıldı. Yine Dicle Üniversitesi kampüsünde bulunan Cemil Özgür İlkokulu ve Ortaokulu da ağır hasarlı olduğu belirlenince tahliye edildi. Öğrencilerin aynı bölgede bulunan bir ilkokulda eğitimlerine devam edeceği, okulun ikili eğitime geçeceği belirtildi.

Dicle Üniversitesi yetkilileri, uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle fakültelerde şu anda öğrenci olmadığını ve tahliye edilen binalarda güçlendirme çalışmaları yapılacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.