Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trabzonspor, Avrupa kupalarına veda etti  

1-0 kazandığı maçın rövanşında Trabzonspor, deplasmanda İsviçre temsilcisi Basel’e 2-0 mağlup olarak Avrupa kupalarına veda etti. Karşılaşmada bir penaltı kaçıran temsilcimizin, bir penaltı pozisyonu ve bir golü VAR’dan döndü. 

Trabzonspor’dan Avrupa’ya erken veda

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanş maçında İsviçre temsilcisi Basel’e konuk oldu. St. Jakob-Park’ta oynanan karşılaşmada, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Antonio Mateu Lahoz görev aldı. 

Sahasındaki ilk maçı 1-0 kazanarak avantaj elde eden bordo-mavililer, karşılaşmaya kötü başladı. Basel, 13. dakikada Zeki Amdouni’nin golüyle öne geçti. Trabzonspor 27. dakikada penaltı kazandı. Ancak beyaz noktanın başına geçen Anastasios Bakasetas, meşin yuvarlağı filelere yollayamadı. 

Soyunma odasına geride giden Trabzonspor, ikinci yarıda oyunun kontrolünü eline aldı. İkinci yarının başında Basel kalecisi Marwin Hitz’in müdahalesi sonrası Maxi Gomez’in yerde kaldığı pozisyon sonrası hakem Antonio Mateu Lahoz bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Ancak VAR uyarısı sonrası pozisyonu tekrar izleyen İspanyol hakem, penaltıyı iptal etti. Temsilcimiz, 61. dakikada Stefano Denswil’in golüyle skorda dengeyi sağladı. Ancak bu gol de VAR uyarısı sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Baskını arttıran bordo-mavilileri yıkan gol ise 76. dakikada geldi. Basel kontrasında ceza sahasından çekilen şutu Uğurcan Çakır çeldi fakat top Zeqiri’nin önünde kaldı. 23 yaşında İsviçreli futbolcu düzgün bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi. Umut Bozok’un 90+2. dakikada ağlara gönderdiği top da ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

1-0 kazandığı maçın rövanşında Trabzonspor, deplasmanda İsviçre temsilcisi Basel’e 2-0 mağlup olarak Avrupa kupalarına veda etti. Avrupa kupalarında son dış saha galibiyetini UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan’ın AEK takımı karşısında 22 Ağustos 2019’da 3-1’lik sonuçla alan Trabzonspor’un deplasmanlardaki galibiyet hasreti 1281 güne çıktı. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

UEFA Konferans Ligi’nde gecenin sonuçları:

UEFA Konferans Ligi’nde son 16 turuna yükselen takımlar:

Lazio, Lech Poznan, Nice, Sheriff, Sivasspor, Slovan Bratislava, Villarreal, West Ham United

AEK, Anderlecht, AZ Alkmaar, Basel, Djurgarden, Fiorentina, Gent, Başakşehir

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi kura çekimi bugün İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek. UEFA Avrupa Ligi kura çekimi saat 14:00’te Konferans Ligi kura çekimi ise 15:00’te yapılacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.