Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deprem diplomasisi: “Arap dünyası muhalefetin dış politikasını bilmiyor, Mısır da Suriye de seçimi bekliyor”-Hediye Levent ile söyleşi

Ortadoğu uzmanı gazeteci Hediye Levent, Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükri’nin, 10 yıl aradan sonra Türkiye’ye, 11 yıl aradan sonra da Suriye’ye yaptığı ilk resmi ziyareti değerlendirdi. Levent, Ankara-Kahire hattındaki ilişkilerde seçimlere kadar spesifik bir ilerleme beklemiyor ama Şükri’nin Şam ziyaretini Suudi Arabistan’ın da yakında Beşar Esad rejimiyle ilişkilerini iyileştireceğinin işareti olarak değerlendiriyor. Levent, Rusya’nın Türkiye ile dışişleri bakanları düzeyinde görüşme için Suriye yönetimine yaptığı telkinlerin de yine seçime kadar sonuç vermesini beklemiyor. Hediye Levent seçimlerden sonra iktidarın değişmesi halinde ise Arap ülkelerinin temkinli davranarak yeni yönetimin tavrına göre Türkiye ile ilişkilerinin seyrini belirleyeceğini öngörüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.