Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pink Floyd’un solisti Roger Waters’ın Frankfurt konseri, “en geniş kitleye sahip Yahudi düşmanlarından biri olduğu” gerekçesiyle iptal edildi

Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters’ın Almanya’nın Frankfurt kentinde 28 Mayıs’ta yapılması planlanan konseri iptal edildi. Frankfurt kentinin belediye yönetimi, Waters’ın konserinin “en geniş kitleye sahip Yahudi düşmanlarından biri olduğu” gerekçesiyle iptal edildiğini açıkladı.

Sosyal Demokrat Parti ve Yeşiller Partisi koalisyonu ile yönetilen Frankfurt Belediyesi, konserin iptaline dair bir açıklama yaptı. Belediye, Roger Waters’ın sıklıkla İsrail karşıtı eylemlerde bulunduğunu söyledi ve en geniş kitleye sahip Yahudi düşmanlarından biri olduğunu belirtti. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını pek çok kez gündeme getiren Waters ise kendisine yöneltilen “Yahudi düşmanı” suçlamasını reddediyor.

Yahudi karşıtlığı iddiasının yanı sıra ünlü müzisyenin Rusya’nın Ukrayna’yı işgali konusundaki duruşu da eleştirilerin odağında. 26 Eylül 2022’de de Waters’ın Polonya’daki bir konseri iptal edilmişti. Tartışma, Waters’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska’ya yazdığı bir mektupla başlamıştı. Waters mektubunda, “Ukrayna’daki aşırı milliyetçiler ülkenizi bu feci savaşa soktu” demiş ve Ukrayna liderini suçlamıştı.

Roger Waters, BM Güvenlik Konseyi’ne hitap etti.

Şubat ayı başlarında Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin oturumunda konuşan Waters, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınamış, ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’ye ateşkes çağrısında bulunmuştu:

Değişim talep ediyoruz. Başkan Biden, Başkan Putin, Başkan Zelenskiy, ABD, NATO, Rusya, AB, hepiniz, lütfen rotanızı şimdi değiştirin. Ukrayna’da ateşkes için bugün anlaşın!” 

Kaynak: Stereogum

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.