Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu | Ruşen Çakır ve Kemal Can değerlendiriyor

6 Mart 2023 Pazartesi günü Türkiye siyasi tarihine geçecek saatlere tanık olduk. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 3 Mart’ta Altılı Masa’dan kalkmasının ardından Millet İttifakı’nda büyük bir sarsıntı yaşanmıştı. Pazartesi öğle saatlerinde ise gelişmeler ardı ardına yaşandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi’nde Akşener’i ziyaret etti. Yarım saat süren görüşmenin ardından ikili kısa bir açıklama yapıp binadan ayrıldı.

Daha sonra kameraların karşısına geçen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise Akşener’in Millet İttifakı’nın toplantısına katılmasını beklediklerini söyledi. Kısa süre sonra ise Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüştü ve iki liderin anlaştığı bilgisi geldi.

Görüşmenin ardından ise Millet İttifakı’ndaki altı lider Saadet Partisi Genel Merkezi’ndeki toplantıya katıldı. Toplantı bitiminde ise altı lider kameraların ve genel merkezin önünde toplanan kalabalığın karşısına geçerek Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını açıkladı: Kemal Kılıçdaroğlu.

Gelişmelerin hemen ardından Medyascope canlı yayınına katılan Ruşen Çakır ve Kemal Can yaşananları yorumladı ve bundan sonraki sürecin nasıl şekillenebileceğini değerlendirdi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.