Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (194): Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesinin seyrini belirleyecek beş oyuncu

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Sevilla ile karşılaşacak. Avrupa Ligi’ni altı kez kazanan İspanyol ekibini saf dışı bırakarak tarih yazmak isteyen sarı-lacivertliler, bugün (9 Mart) Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu’na konuk olacak. Medyascope Spor’dan Kubilayhan Kavrazlı, merakla beklenen eşleşmede ön plana çıkan beş futbolcuyu sizin için derledi. 

5) Miguel Crespo (Fenerbahçe)

2021-2022 sezonu yaz transfer döneminde Estoril’den sadece 1 milyon 500 bin euro karşılığında Fenerbahçe’ye imza atan Miguel Crespo, kısa süre içinde sarı-lacivertli taraftarların sevgilisi oldu. Galatasaray’a deplasmanda attığı galibiyet golü ile hafızalara kazınan Crespo, teknik direktör Vitor Pereira’nın vazgeçilmezlerindendi. Pereira’nın ardından göreve gelen İsmail Kartal da Portekizli futbolcudan büyük verim aldı. Miha Zajc ile iyi bir ikili oluşturan Miguel Crespo, geçen sezon hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe’nin ayakta kalan isimlerindendi. 

Miguel Crespo, Jorge Jesus’un göreve gelmesiyle yedek kulübesinde beklemeye başladı. Crespo’yu çoğu maçta yedek soyunduran Jesus, bir süre bu bölgede Willian Arao ve İsmail Yüksek’i tercih etti. Ancak çalışmalarından bir an olsun vazgeçmeyen Portekizli dinamo, Jesus’un da gönlünü kazanmayı başardı ve yeniden ilk 11’in değişilmez parçalarından biri oldu.

26 yaşındaki futbolcu, bu sezon 29 maçın 21’inde sahaya ilk 11’de çıktı. Willan Arao’nun orta sahadaki yeni partneri olan Crespo, özellikle UEFA Avrupa Ligi’nde gösterdiği performans ile göz doldurdu. Portekizli orta saha, 3-3 sona eren Rennes maçında bir de asiste imza attı.

Öte yandan Miguel Crespo, form olarak geriye gitmiş durumda. Fenerbahçe’nin 2-0 kaybettiği Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Crespo, bu maçın ardından performansında gözle görülür şekilde düşüş yaşadı. 

Sevilla deplasmanında orta sahayı tutmak isteyecek olan Jorge Jesus’un, bu bölgede Willian Arao’nun yanına Crespo’yu eklemesi bekleniyor. Crespo, güçlü Sevilla orta sahası karşısında, ikili mücadelelerde kazandığı toplar ile Fenerbahçe’yi ön alana taşımaya çalışacak. 

Miguel Crespo’nun bu sezonki istatistikleri:

Maç sayısı: 24

Aldığı dakika: 1414

Gol: 2

Asist: 3

Maç başına isabetli pas oranı: %83.5

Maç başına çektiği şut: 0.9

Maç başına başarılı top kazanma: 2.2

Maç başına yaptığı faul: 2.2

Maç başına aldığı faul: 0.5

Maç başına dripling: 0.7

Maç başına aldığı puan: 6.81

(WhoScored)

4) Yassine Bounou (Sevilla)

Sevilla’nın 31 yaşındaki kalecisi Yassine Bounou, futbolseverlerin oldukça yakından tanıdığı bir isim. Faslı kaleci, 2022 Katar Dünya Kupası’nda müthiş bir performansa imza atarak taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Fas’ın dördüncü sırada tamamladığı Dünya Kupası’nda Bounou, yaptığı kurtarışların yanı sıra İspanya ile oynanan ve penaltılara giden son 16 turu maçında müthiş bir performansa imza attı. 

Yassine Bounou’nun kurtarışları:

Son dört sezondur Sevilla formasını terleten Yassine Bounou, takımıyla 2019-2020 sezonunda UEFA Avrupa Ligi kupasını kazandı. Ancak 31 yaşındaki kaleci, bu sezon Sevilla’nın kötü gidişatına çare olamadı. Sürekli değişen savunma hattıyla oynamak zorunda kalan Bounou, forma giydiği 28 maçta kalesinde 54 gol gördü. Tecrübeli eldiven sadece 4 maçta kalesini gole kapatabildi. Yassine Bounou son olarak takımının 6-1 kaybettiği Atletico Madrid maçında görev aldı. 

3) Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe)

Ferdi Kadıoğlu; Spor Toto Süper Lig’de 2. sırada yer alan, UEFA Avrupa Ligi’nde ise yoluna tüm hızıyla devam eden Fenerbahçe’nin, bu başarısındaki en büyük pay sahiplerinden biri konumunda. Sağ bek ve sol bek mevkilerinde sezon boyunca müthiş performanslara imza atan Ferdi şimdiden sarı-lacivertli taraftarların gözbebeği oldu. 

23 yaşındaki milli futbolcu, bu sezon 32 maçın 30’unda ilk 11’de yer aldı. Ferdi Kadıoğlu, bu karşılaşmalarda 1 gol atarken, 2 de asiste imza attı. Sürekli yükselen form grafiği ile alkış toplayan Ferdi, bu sezonki tek golünü ise geçen hafta oynanan Kayserispor karşısında kaydetti. 

Sevilla deplasmanında savunmanın solunu Lincoln’e emanet etmeyi planlayan Jorge Jesus, sağ bekte ise Ferdi Kadıoğlu’na görev verecek. Hem savunmada hem de hücumda kendisine büyük iş düşecek olan Ferdi, Enner Valencia başta olmak üzere Fenerbahçe’nin golcülerini topla buluşturmaya çalışacak. 

Ferdi Kadıoğlu’nun bu sezonki istatistikleri:

Maç sayısı: 35

Aldığı dakika: 2723

Gol: 1

Asist: 2

Maç başına isabetli pas oranı: %84.7

Maç başına çektiği şut: 0.8

Maç başına başarılı top kazanma: 2.1

Maç başına yaptığı faul: 2.2

Maç başına aldığı faul: 0.5

Maç başına dripling: 1.1

Maç başına aldığı puan: 7.04

(WhoScored)

2) Ivan Rakitic (Sevilla)

Kariyerinde 4 İspanya LaLiga ve 1 UEFA Şampiyonlar Ligi bulunan Ivan Rakitic, 2013-2014 sezonunda ise Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmayı başardı. Yıldız futbolcu, Barcelona kariyerinin ardından 2020-2021 sezonu başında eski takımı Sevilla’ya transfer oldu. 

34 yaşında olmasına rağmen Sevilla orta sahasının vazgeçilmezlerinden olan Ivan Rakitic, son üç sezonda toplam 128 resmi maçta forma giydi. Rakitic, bu karşılaşmalarda toplam 17 gol atarken, 13 de asiste imza attı. 

Ancak Ivan Rakitic, bu sezon performans olarak gerilemiş durumda. Sevilla’nın önlenemez düşüşünden nasibini alan Hırvat yıldız, süre aldığı 32 maçta sadece beş gole doğrudan katkı sağlayabildi. Ivan Rakitic son olarak takımının 6-1 kaybettiği Atletico Madrid maçında penaltı vuruşundan faydalanamadı. 

Ivan Rakitic’in bu sezonki istatistikleri:

Maç sayısı: 29

Aldığı dakika: 1671

Gol: 2

Asist: 3

Maç başına isabetli pas oranı: %84.8

Maç başına çektiği şut: 1.1

Maç başına başarılı top kazanma: 1.4

Maç başına yaptığı faul: 0.5

Maç başına aldığı faul: 0.7

Maç başına dripling: 0.1

Maç başına aldığı puan: 6.51

(WhoScored)

1) Enner Valencia (Fenerbahçe)

Fenerbahçe taraftarlarının “GOAT” (Tüm zamanların en iyisi) esprilerine konu olan Enner Valencia, akıl almaz bir sezon geçiriyor. Fenerbahçe’nin gol yükünü adeta tek başına sırtlayan Valencia, bu sezon forma giydiği 32 karşılaşmada 26 kez fileleri sarsmayı başardı. Ekvadorlu yıldız, bu süreçte Karagümrük ve Kasımpaşa maçlarında ise gövde gösterisi yaptı. Enner Valencia, Karagümrük’e 3 gol atarken; Kasımpaşa filelerine ise 4 gol bıraktı. 

Enner Valencia, 2022 Katar Dünya Kupası’nda da harika bir performansa imza attı. Ekvador Milli Takımı’nın kaptanlığını yapan Valencia, ülkesi ile grup aşamasında çıktığı üç maçta üç kez fileleri sarsmayı başardı. 

Jorge Jesus, Sevilla’nın sorunlu savunma hattını Enner Valencia’nın sürpriz koşuları ile sarsmayı planlıyor. Valencia özellikle Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu’nda oynanacak ilk maçta gol sevinci yaşayabilmek adına tüm performansını sahaya yansıtacak. 

Enner Valencia’nın bu sezonki istatistikleri:

Maç sayısı: 33

Aldığı dakika: 1920

Gol: 29

Asist: 4

Maç başına isabetli pas oranı: %75.8

Maç başına çektiği şut: 2.9

Maç başına başarılı top kazanma: 0.8

Maç başına kilit pas: 0.8

Maç başına dripling: 1.4

Maç başına aldığı puan: 7.40

(WhoScored)

Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında aldığı en unutulmaz beş zafer

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.