Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selahattin Demirtaş ile 1 soru 1 cevap: “Hedef, Kılıçdaroğlu’nun tüm Türkiye’nin adayı olması”

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ruşen Çakır’ın “Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına nasıl bakıyorsunuz?” sorusunu yanıtladı. Demirtaş, “Bundan sonra hedef, Sayın Kılıçdaroğlu’nun tüm Türkiye’nin ortak adayı olmasını sağlamaktır. Bu başarılırsa toplumsal kutuplaşma da azalır, barış ve birlikte yaşam umudu artar” dedi.

Selahattin Demirtaş ile yüz yüze görüşmemiz maalesef mümkün değil. Bu nedenle kendisiyle 2014 Aralık başında TBMM’deki odasında yaptığımız söyleşiden bir fotoğrafı kullanmak istedim.

Demitaş’ın yanıtı şöyle:

“Sayın Kılıçdaroğlu’na bir kez daha başarılar diliyorum, hayırlı olsun diyorum.

Sayın Kılıçdaroğlu, şu anda Millet İttifakı’nın ortak adayıdır. Henüz tüm muhalefetin ortak adayı haline gelmedi. Siyasal ve toplumsal muhalefetle görüşerek herkesin desteğini alması halinde sadece Millet İttifakı’nın değil, tüm halkın ortak adayı haline gelecektir.

Elbette HDP ile de açık bir müzakere yürüterek demokratik taleplere nasıl yaklaştığını ortaya koyması bekleniyor. Çünkü HDP’liler Sayın Kılıçdaroğlu’na, bağırlarına taş basarak oy vermek istemiyorlar, öyle bir şey de olmayacak zaten. HDP’liler Sayın Kılıçdaroğlu’na severek, isteyerek, gönül rahatlığıyla oy verebilmek için HDP’yi ziyareti ve uzlaşmayı bekliyorlar.

Cumhuriyet’in ikinci yüz yılında, büyük bir değişim ve demokratik dönüşüm olacaksa bütün Türkiye yeni bir toplumsal birlik ruhuyla ayağa kalkacaksa HDP’nin dışlanması bu yöndeki çabaları zayıflatır.

Ben, Sayın Kılıçdaroğlu’nun değişim konusunda samimi ve cesur olduğuna inanıyorum. Çalışma ekibinin de aynı düşünceyle hareket etmesi halinde, HDP’nin de desteğiyle, Türkiye yüz yılın değişimi gerçekleştirebilir. Toplumsal barış, huzur, refah sağlanabilir. Demokrasi, kurumsal bir yapıya kavuşturulabilir.

Ve elbette, depremin yaraları da birlik ve dayanışma ruhuyla sarılabilir.

Diyalogdan, konuşmaktan kimseye zarar gelmez. Herkes birbiriyle konuşursa sorunlarımızı çözebiliriz ve halkı birleştirebiliriz. Bu doğrultuda, Sayın Kılıçdaroğlu’nun öncülük yaparak tüm diyalog kanallarını açacağını umuyorum.

Bundan sonra hedef, Sayın Kılıçdaroğlu’nun tüm Türkiye’nin ortak adayı olmasını sağlamaktır. Bu başarılırsa toplumsal kutuplaşma da azalır, barış ve birlikte yaşam umudu artar.

Ben, başarılacağına inanıyorum.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.