Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa futbolunun en formda ikilileri

2022 Katar Dünya Kupası’ndan sonra Avrupa liglerinde futbol doludizgin devam ediyor. Takımlarının başarısında pay sahibi olan ikilileri derleyen ESPN’in çalışmasını Medyascope Spor’dan Hasan Hüseyin Alimoğlu derledi.

Avrupa futbolunun en formda ikilileri

Amerikan spor sitesi ESPN’in İspanya ofisi, bu sezon Avrupa’nın önde gelen beş ligi diye tabir edilen Premier Lig, LaLiga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1’e damga vuran ikilileri yazdı. Gol ve asist sayılarına göre yapılan sıralamaya gelin birlikte bakalım.

Erling Haaland 27 gol, 5 asist – Kevin De Bruyne 4 gol, 13 asist

Bu sezon Premier Lig’de lider Arsenal’in en yakın takipçisi Manchester City’de, Erling Haaland-Kevin De Bruyne rüzgarı esiyor. Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak şeytanın bacağını kırmak isteyen Pep Guardiola’nın öğrencileri bu sezon Haaland ve De Bruyne’ye bel bağlamış durumda.

Kevin De Bruyne, yıllardır Haaland gibi bir bitiriciyi ararken, Haaland da kendisi için en uygun orta sahayı buldu. Bu sezon Guardiola, oyunda gerilemeler olduğu gerekçesi ile eleştirilere maruz kalsa da bu ikilinin önderliğinde City, hem Şampiyonlar Ligi’nde hem de Premier Lig’de iddiasını sürdürüyor. 

Neymar 13 gol, 11 asist – Lionel Messi 13 gol, 13 asist

Barcelona’dan aşina olduğumuz bu ikili, sezonun şu anki periyoduna kadar Paris Saint Germain’i Fransa Ligi’nde şampiyonluğa taşıyor. Ancak yanlarında bu sezon Suarez yerine Mbappe var. Şampiyonlar Ligi’nde bu sezonda da gelmeyen başarı sonrası Fransız kulübü yeniden yapılanma kararı aldı. 2022/2023, belki de Neymar ve Messi’yi beraber izleyeceğimiz son sezon olacak.

Khvicha Kvaratskhelia 11 gol, 11 asist – Victor Osimhen 19 gol, 5 asist

Maradonalı efsane şampiyonluklarından 33 yıl sonra Napoli, iki gencin omuzlarında yeniden şampiyonluğa yürüyor. İtalya’nın asi takımı, bu sezon oynadığı baskın futbol ile Serie A’yı domine ederken Kvara ve Osimhen’in performansı parmak ısırtıyor. Özellikle Gürcü yıldız son lig maçında attığı enfes gol ile “Kvaradona” lakabını hak ettiğini bir kez daha ispatladı. Sezon sonu Napolililer şampiyonluğu kutlarken son zamanlarda izledikleri en iyi ikiliyi kaybetmenin hüznünü de yaşayabilir. 

Bukayo Saka 10 gol, 9 asist – Martin Odegaard 9 gol 7 asist

Arsenal, uzun yıllar sonra Arteta ile şampiyonluğa koşarken akedemiden çıkan Saka’nın ve genç yaşta Arsenal’in yolunu tutan Martin Odegaard’ın bu başarıda payı çok büyük. Martin Odegaard’ın çevresindeki herkesin oyununu yükselten zekâsı ve yaratıcılığı, Bukoyo Saka’nın ise birebirde rakip savunmalara kurduğu üstünlüğü ve deliciliği bu sezon hiçbir zaman olmadığı kadar etkili. Kuşkusuz bu başarıda takıma yeni katılan Zinchenko ve Gabriel Jesus gibi isimlerin de payı büyük. Ancak sezon sonu kupa Arteta’nın ellerinde kalkacaksa, bu hikayenin başrolünde Saka ve Odegaard olacaktır.

Yazan: Hasan Hüseyin Alimoğlu

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.