Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu Şanlıurfa’da | Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından “Hükümet istifa” sloganı atıldı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’ya gitti. Kılıçdaroğlu konuşurken bir grup tarafından, “Burası siyaset yapma yeri değil, acımız var. HDP nerede?” denilerek protesto edildi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından vatandaşlar, “Hükümet istifa” sloganı attı.

Şanlıurfa ve Adıyaman’da sel felaketi yaşandı. Resmi açıklamalara göre en az 14 kişi hayatını kaybetti, beş kişiye hâlâ ulaşılamadı.

Kılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu da Şanlıurfa’ya gitti.

“Hükümetin temsilcileri olarak geldik”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da vatandaşa seslendi. Vatandaşlara, kendilerini yalnız hissetmemeleri gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Biz buraya sadece Millet İttifakı’nın genel başkanları olarak değil, aynı zamanda mayıs ayında kurulacak olan hükümetin temsilcileri olarak da geldik” dedi.

Pek çok sorunun olduğunu, bu sorunların faturalarını da vatandaşın ödediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Eğer bir ülke iyi yönetilirse, afetlere karşı dirençli kentler oluşur. Su mu olur, sel mi olur, aşırı rüzgar mı olur, deprem mi olur. Dirençli kentler yaratmak zorundasınız. Bunları yaratmadığınız zaman siz bu ülkeyi neden yönetiyorsunuz, nasıl yönetiyorsunuz?” diye devam etti.

Kılıçdaroğlu bir grup tarafından protesto edildi

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Allah nasip ederse tüm bu sorunların hepsini bir araya gelip çözeceğiz. Ülkenin sorunlarını gayet iyi biliyoruz. Kentlerin iyi yönetilmediğini de gayet iyi biliyoruz. Bunların tamamını akılla bilgiyle çözmek mümkün. Elin oğlu çözüyor da biz niye çözemiyoruz. Bunu yapmak zorundayız ve tüm bunların tamamını gerçekleştireceğiz, hiç endişe etmeyin.”

Kılıçdaroğlu konuşurken bir grup tarafından protesto edildi. Protestocular Kılıçdaroğlu’nu yuhalayarak, “Allah aşkına burası siyaset yapma yeri değil ya. Burada acımız var ya, yardımcı olsunlar. Burada insanlar ölmüş, Millet İttifakı’nda olan HDP nerede?” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından bir grup vatandaş da iktidarı eleştirdi, “Hükümet istifa” sloganı attı.

Gazeteci İsmail Saymaz, protestoların ardından Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü yazdı. Saymaz’ın paylaşımı şöyle:

“Kılıçdaroğlu’na Şanlıurfa’daki protestoyu sordum. Şöyle dedi: ‘Organize bir iş midir, yoksa vatandaşın doğal tepkisi midir, bilmiyorum. AK Parti Gençlik Kolları deniyor ama önemli değil gerçekten. Şunu net biliyorum ki, Millet İttifakı’nın iktidarında protesto suç olmayacak.’ Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ‘Eksik kalırsak, çekeceğiz vatandaşın tepkisini. Yetersiz kalırsak, istifa edecek yöneticiler. Biz gitmekte olan iktidara hiç benzemeyeceğiz. Sabırla, sükunetle eğileceğiz vatandaşımızın önünde. Belediyelerimiz sahada olacak, gerekeni yapacağız.'”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.