Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin, Erdoğan ile Esad’ı seçimden önce yan yana getirebilir mi?: “Şam seçimlik foto vermemekte kararlı” – Hediye Levent ile söyleşi

Suriye yönetimi ile ilişkileri düzelterek Türkiye’deki Suriyeli mültecileri ülkelerine geri göndermek, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, adaylığı kesinleşmeden çok öncesinden bu yana dile getirdiği bir vaat. İktidar ise bu vaadin seçmen nezdindeki olumlu etkisini kestirmek istercesine geçen yıl sonundan itibaren Suriye ile ilişkileri düzeltmeye dönük adımlar atıyor. Türkiye ile Suriye arasında Rusya’nın arabuluculuğunda aralık ayı sonunda başlayan sürecin ikinci aşaması olarak, Türkiye, Suriye, Rusya ve İran dışişleri bakan yardımcıları 16 Mart’ta Moskova’da bir araya gelecek. Bir gün önce Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Moskova’da Vladimir Putin ile görüşecek olması, hem Rusya hem Türkiye basınınında görüşmelerden seçim öncesinde somut sonuç çıkabileceğine dair beklentileri artırdı. Suriye uzmanı gazeteci Hediye Levent, Şam yönetiminin ilişkilerin düzelmesi için şartlarını esnetse de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seçimden önce bir “hediye” vermemekte kararlı olduğunu söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.