Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2024 Elemeleri ikinci maç: Türkiye, Hırvatistan engelini aşamadı

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) grup eleme karşılaşmalarında heyecan devam ediyor. Türkiye, D Grubu’ndaki ikinci maçında Hırvatistan ile karşılaştı. Milliler, güçlü rakibine 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Türkiye, Kovacic’e “Dur!” diyemedi

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) grup elemelerinde heyecan devam ediyor. Türkiye, D Grubu’ndaki ikinci maçında Hırvatistan ile kozlarını paylaştı. Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanan karşılaşmada İsveç Futbol Federasyonu’ndan Andreas Ekberg düdük çaldı. 

Türkiye ve Hırvatistan’ın ilk 11’leri

D Grubu’na Ermenistan galibiyetiyle başlayan Türkiye, Hırvatistan karşısında maça çok hızlı başladı. Cengiz Ünder ve Kerem Aktürkoğlu ile çok net gol pozisyonlarına giren Ay-Yıldızlılar, bu bölümde kaleci Dominik Livakovic engelini aşamadı. Dakikalar ilerledikçe oyuna ortak olan Hırvatistan, 20. dakikada Mateo Kovacic’in golüyle öne geçti. Savunma hattının peş peşe yaptığı hatalar sonrası topla buluşan Kovacic, yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 

Kalesinde gördüğü golün ardından reaksiyon göstermeye çalışan Türkiye, istediği pozisyonları bulmakta ise zorlandı. İlk yarının skorunu ise Mateo Kovacic belirledi. 45+4. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Kovacic, kaleci Mert Günok’tan seken topu boş kaleye yolladı. 

Soyunma odasına 2-0 geride giden Türkiye, ikinci yarıya daha agresif bir giriş yaptı. Ancak Ay-Yıldızlılar, bu bölümde de Hırvatistan savunmasını aşamadı. Skor avantajını korumak isteyen Hırvatistan, ayağa paslar ile Türkiye’nin baskısını kırdı. Türkiye, Arda Güler ve Barış Alper Yılmaz’ın oyuna dahil olmasıyla biraz daha hareketlense de istediklerini sahaya yansıtamadı. 

Türkiye, sahasında konuk ettiği Hırvatistan’a 2-0 mağlup olarak gruptaki ilk yenilgisini aldı ve 3 puanda kaldı. Hırvatistan ise Galler beraberliğinin ardından Türkiye’yi yenerek puanını 4’e çıkardı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.