Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2024 Elemeleri: Türkiye’nin konuğu Hırvatistan | Zlatko Dalic: “Bursa nüfusu kadar bir ülke olmamıza rağmen Dünya Kupası’nda üçüncü olduk

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) grup eleme karşılaşmalarında heyecan devam ediyor. Türkiye, D Grubu’ndaki ikinci maçında Hırvatistan’ı Bursa’da konuk edecek. Saat 21.45’te başlayacak karşılaşma, TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Türkiye’nin konuğu Hırvatistan 

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) grup elemelerinde heyecan devam ediyor. Türkiye, D Grubu’ndaki ikinci maçında Hırvatistan ile kozlarını paylaşacak. Saat 21.45’te başlayacak ve Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanacak karşılaşmada İsveç Futbol Federasyonu’ndan Andreas Ekberg düdük çalacak. 

Türkiye’de hedef galibiyet

2022 FIFA Dünya Kupası’nda yer alamayarak hayal kırıklığı yaratan Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı, EURO 2024’e katılmanın hesaplarını yapıyor. Türkiye, bu amaç doğrultusunda ikinci maçına Hırvatistan karşısında çıkacak. Ermenistan’ı zor da olsa yenerek gruba 3 puan ile başlayan Ay-Yıldızlılar, güçlü rakibini de mağlup ederek zirve yolunda avantajı kapmak isteyecek.

Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynadığı son yedi iç saha maçının altısını kazanan Türkiye, sadece son karşılaşmada İzlanda ile 0-0 berabere kaldı. Ay-Yıldızlılar, bu karşılaşmaların tamamında kalesini gole kapatmayı başardı. Türkiye, dünya futbolunun güçlü ülkelerinden Hırvatistan ile yaptığı son karşılaşmada ise sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrıldı. 

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Ermenistan ve Hırvatistan’la oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosu belli olmuştu. Galatasaray’da forma giyen Abdülkerim Bardakcı, baş ağrısı şikayeti nedeniyle aday kadrodan çıkarılmıştı.

Türkiye’nin Ermenistan’ı 2-1 yendiği karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Hırvatistan maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Alman teknik adam, karşılaşmayla ilgili yaptığı açıklamada “Karşımızdaki rakip dünyanın en iyi takımlarından biri. Bireysel performansları çok yüksek ve oyunu domine etmeyi seven bir takım. Favori takım biz değiliz Ermenistan’a karşı olduğu gibi. Tüm bunların doğrultusunda aslında insanın kendisi sahaya çıkası geliyor. Biz hep söylediğimiz gibi en büyük takımlarla kıyaslanmak istiyoruz. Bu da yarın iyi bir örnek maç olacak” dedi.

Hırvatistan, Galler beraberliğini unutturmak istiyor

Avrupa futbolunu son yıllarda domine eden Hırvatistan, EURO 2024’te de aynı başarılarını devam ettirmeyi hedefliyor. Zlatko Dalic’in çalıştırdığı Hırvatistan, 2018 Dünya Kupası’nda ikinci, 2022 Dünya Kupası’nda ise üçüncü olarak ses getirmişti. 

D Grubu’ndaki ilk maçında Galler ile 1-1 berabere kalarak hayal kırıklığı yaşayan Hırvatistan, Türkiye karşısına mutlak üç puan parolasıyla çıkacak. “Damalılar”, Türkiye ile oynadığı son 10 maçın sadece birini kaybetti (3 galibiyet, 6 beraberlik). Hırvatistan, çıktığı son 14 maçta ise 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. 

Hırvatistan’ın Türkiye maçı kadrosu:

KALECİ: Dominik Livakovic (GNK Dinamo Zagreb), Ivica Ivusic (Pafos FC), Nediljko Labrovic (HNK Rijeka)

DEFANS: Domagoj Vida (AEK Athens), Borna Barisic (Rangers FC), Josip Juranovic (1.FC Union Berlin), Josko Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (VfB Stuttgart), Josip Stanisic (FC Bayern München), Martin Erlic (US Sassuolo), Josip Sutalo (GNK Dinamo Zagreb)

ORTA SAHA: Luka Modric (Real Madrid CF), Mateo Kovacic (Chelsea FC), Marcelo Brozovic (FC Internazionale Milano), Mario Pasalic (Atalanta BC), Nikola Vlasic (Torino FC), Lovro Majer (Stade Rennais FC), Luka Ivanusec (GNK Dinamo Zagreb), Luka Sucic (RB Salzburg)

FORVET: Ivan Perisic (Tottenham Hotspur FC), Andrej Kramaric (TSG 1899 Hoffenheim), Bruno Petkovic (GNK Dinamo Zagreb), Mislav Orsic (Southampton FC), Marko Livaja (HNK Hajduk Split), Petar Musa (SL Benfica)

Hırvatistan’ın Galler ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic: “Bursa’nın nüfusuna sahip bir ülke olmamıza rağmen Dünya Kupası’nda üçüncü olduk”

Hırvatistan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Zlatko Dalic, Türkiye maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Dalic, kendisine yöneltilen bir soruya verdiği cevapla ise gündemi belirledi. 56 yaşındaki teknik direktör, kadrodaki bazı yıldız futbolcuların yaşlandığı ve form olarak düşüşe geçtiklerini belirten bir gazeteciye şu karşılığı verdi:

“Dünya Kupası’ndan sonra düşüş yaşadığımızı düşünmüyorum. Sadece Dünya Kupası’nda bütün oyuncular son dakikaya kadar bizlerle birlikte oldu. Bazıları kendi kulüpleriyle problemler yaşadı. Oradaki enerji burada da gerçekleşecektir. Yeni oyuncu üretmek çok zor. Biz 3,5 milyonluk bir ülkeyiz, siz 80 milyon nüfusa sahipsiniz. Sizde daha kolay yeni oyuncu çıkabilir fakat 3,5 milyonluk ülkede her an kaliteli oyuncu çıkması biraz daha zor. Takıma dahil ettiğimiz iki stoperimiz var. Onların yaşları genç. İzlediğimiz genç oyuncular da var. Bu doğrultuda takımımızı yavaş yavaş yenileyeceğiz. Bursa 3 milyonluk bir şehir biz ülke olarak 3,5 milyonuz. Biz Dünya Kupası’nda üçüncü olduk. Nasıl olduğumuzu siz kendinize sorun.”

Zlatko Dalic yönetimindeki Hırvatistan, son iki Dünya Kupası’nda da kürsüye çıkmayı başardı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.