Murat Yetkin yazdı | CHP’de İnce defteri daha kapanmadı: Seçim süreci sürprizlere gebe

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, CHP lideri ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Memleket Partisi lideri ve bir diğer cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yaptığı ziyareti değerlendirdi. Yetkin, “İnce adaylıktan vazgeçmedi diye CHP’de İnce defterinin kapandığını düşünüyorsanız acele etmeyin. Seçim sürprizlere gebe” diye yazdı.

İki liderin görüşmesinde İnce’nin adaylıktan çekilmesi ya da Millet İttifakı’na katılması ihtimallerinin konuşulmadığına dikkat çeken Yetkin, görüşmenin gündeminde 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler olduğundan bahsetti. Bu görüşmeyi bir nezaket ziyareti olarak yorumlayan Yetkin, “Ne Kılıçdaroğlu’ndan İnce’nin talepleriyle karşılanacağı belli bir teklif gelmişti ne de İnce konuyu açıp eli boş desteğe mahkûm kalmak istemişti. Bu defter kapanmıştı, hatta kapanması iyi de olmuştu. CHP kaynaklarına göreyse henüz hiçbir defter kapanmamıştı” dedi.

Yazısında Cumhur İttifakı’nın genişlemesine de değinen Yetkin, ittifak bileşenlerinin seçime kendi amblemleri ve logolarıyla girme kararlarını da değerlendirdi. İsmini vermek istemeyen bir MHP yöneticisinin kendisine “Bu Cumhur İttifakı’nın özgüvenini gösteriyor. Bakın her parti kendisine ne kadar güveniyor” dediğini aktardı. Dünkü Erdoğan-Destici görüşmesi ve Destici’nin “tek listeyle girmenin daha avantajlı” olduğuna dair yorumlarına da değinen Yetkin, “Eğer BBP ve Yeniden Refah kararlarını değiştirip HÜDA-PAR gibi AK Parti listesinden seçime girmek isterlerse MHP de kararını değiştirir mi? Kararını değiştirmek için o da elini yükseltir mi?” diye sordu.

Yetkin yazısını şöyle sonlandırdı:

“Seçime 45 gün kalması belki çoğu için ‘çeyrek kala’ kışlağında ama siyasette zaman da göreceli, 24 saat çok uzun olabiliyor. Sadece İnce için geçerli değil diye boşuna söylemiyorum. Seçim süreci son dakikaya kadar sürprizlere gebe görünüyor. İzleyelim, görelim.”

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Yetkin’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.