Oyunuzu İsteyenler Anlatıyor | İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı Ahmet Kamil Erozan: “Erdoğan’ın gidici olabileceğine dair kanaat Ruslar’da da pekişiyor”

14 Mayıs  seçimlerinden sonra Türkiye’de iktidar değişikliği olursa, iç politikada köklü değişiklikler vaat eden Millet İttifakı dış politikada nasıl bir yol izleyecek? Bu soruyu Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde dış politika bölümünün yazımında yer almış olan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Başkanı, Bursa Milletvekili Emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan’a yönelttik. Erozan, öncelikle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi içinde en büyük darbeyi aldığını söylediği Dışişleri Bakanlığı’nın yeniden dış politikanın ağırlık merkezi haline getirileceğini anlattı. “Sistemin rehabilite edilmesi bir, bir buçuk yılı alır” diyen Erozan, ideolojik yaklaşımlara dayalı politikaların izlenmeyeceğinin ve hiçbir ülkenin içişlerine karışılmayacağının da altını çizdi. Avrupa Birliği, ABD, Rusya ve Suriye ile ilişkiler konusu başta güncel dış politika gelişmelerine dair görüşlerini de sorduğumuz Erozan, Putin ile Erdoğan arasındaki yakın ilişkiye rağmen artık Rusya’nın da Türkiye’de bir iktidar değişikliği olacağına dair kanaatinin güçlendiğini söyledi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

İlgili içerikler