Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müge İplikçi ile Zeytin Dalı: Abdülhak Şinasi Hisar’ın kitaplarında erkek ve kadın kahramanlar

Zeytin Dalı’nın bu haftaki bölümünde Müge İplikçi’nin konuğu Everest Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Saadet Özen. Abdülhak Şinasi Hisar’ın yıllar sonra yeniden yayımlanan kitapları hakkında konuşulan yayında, Everest Yayınları’nın Hisar’ın yapıtlarını yayımlama fikrinin ilk nereden doğduğu konuşuldu. Edebiyat tarihinin nasıl ve ne şekilde işlevsel olduğu, çağdaş edebiyatla geçmişin edebiyatı arasında bir körpü kurmanın avantajlarının konuşulduğu yayında, Hisar’ın en çok okunan, konuşulan yapıtlarından “Çamlıca’daki Eniştemiz” romanı analiz edildi. Hisar’ın kitaplarında erkek ve kadın kahramanların toplumdaki temsili ve betimleme gücünün konuşulduğu bölüm yayında.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.