Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’ya sevk edilen HDP’li Meral Danış Beştaş ameliyattan çıktı, tedavisi sürüyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, seçim çalışmaları için gittiği Erzurum’un Karayazı ilçesinde trafik kazası geçirdi. HDP’den yapılan açıklamada Ankara’ya sevk edilen Beştaş’ın bu sabah (14 Nisan) ameliyata alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi paylaşıldı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile şoförü Mehmet Vefa ve ismi öğrenilemeyen parti yöneticisi, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Erzurum’un Karayazı ilçesinde trafik kazası geçirdi. Araçta sıkışan Beştaş, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu araçtan çıkarıldı. Kazanın ardından üç yaralı, ambulanslarla Karayazı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

HDP basın biriminden yapılan açıklama şöyle:

“Meral hanımın damar yolu açıldı, ağrı kesici yapıldı. Kendisinin de onayı ile ambulansla Erzurum Devlet Hastanesine nakledilecek. Orada MR çekiminden sonra duruma göre başka bir yere sevk edilebilir. Eğer sevk ihtiyacı olursa Ankara’ya gönderilmesi ihtimal dahilinde. Bilinci açık. Şoför arkadaşımız ile araçta bulunan il yöneticisi arkadaşımızın durumu iyi tedavileri Karayazı Devlet Hastanesi’nde sürüyor.”

Ameliyat sürüyor

Sırtında kırık tespit edilen Beştaş, gece saat 04.00’te ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi.

HDP’den yapılan açıklamada Beştaş’ın ameliyata alındığı ve ameliyatın başarılı geçtiği aktarıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.