Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kobani davasında mütalaa açıklandı: Demirtaş ve Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 36 kişinin müebbet hapsi istendi

Kobani davasında savcılık mütalaasını açıkladı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 36 kişinin en az bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Eski HDP eş genel başkanları ve HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 17’si tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani Davası’nın 24’üncü duruşmasının 3’üncü oturumu, bugün (14 Nisan) Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görüldü. 

Kobani eylemlerinin PKK tarafından gerçekleştirildiğini iddia eden savcı, yargılanan isimlerin Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 302 ile 37. maddeleri ve Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 5\1. maddesi kapsamında müşteki\birlikte fail sıfatıyla ceza almasını ve ceza oranının ortaya çıkan zarar hesaplanarak belirlenmesini talep etti.  

Savcı, Ayhan Bilgen, Bircan Yorulmaz, Emine Ayna, Emine Beyza Üstün, Gülfer Akkaya, Gülser Yıldırım, İbrahim Binici, Mesut Bağcık, Pervin Oduncu, Nezir Çakan, Sırrı Süreyya Önder, Sibel Akdeniz hakkında TMK kapsamında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması, tutuklu bulunan siyasetçilerin ise tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Savcı, hakkında yakalama emri çıkarılan Cihan Erdal ve Zeki Çelik’in de yakalanma kararının devam etmesini talep etti.   

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.