Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Partili Ensarioğlu ödünç oy istedi

Diyarbakır’da Millet İttifakı’ndan ayrı olarak kendi listesiyle seçime giren İYİ Parti’nin birinci sıra milletvekili adayı Vejdin Ensarioğlu, ailesinin AKP’nin Diyarbakır’da ilk sıradan aday gösterdiği kuzeni Galip Ensarioğlu’na değil, kendisine oy vereceğini söyledi. Vejdin Ensarioğlu, başta HDP olmak üzere diğer partilerin seçmenlerinden de ödünç oy istedi.

Ensarioğlu’ndan kayyum tepkisi: “Devletin valisi ve kaymakamı çöp toplayamaz”

İYİ Parti’nin Diyarbakır milletvekili adayları, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. İYİ Parti Diyarbakır birinci sıra milletvekili adayı Vejdin Ensarioğlu, ailesinin 55 yıldır siyasette var olduğunu hatırlattı. Vatandaşlarla siyaset kurumu arasında korkunç duvarlar örüldüğünü ve sahaya çıktıklarında bunu gördüklerini söyleyen Ensarioğlu, “Bugünkü bürokratlar siyasetçilerden habersiz devleti yönetiyor. Diyarbakır’da iki kutuplu siyaset var. Biz, Diyarbakır’da İYİ Parti olarak üçüncü bir kapı açıyoruz. Vatandaşlarımızın tamamından; HDP, AKP ve CHP seçmenlerinden de ödünç oy istiyoruz. Kayyum sistemine karşıyız. Devletin valisi ve kaymakamı çöp toplayamaz. Kendi görevlerini yapmaları gerekir. Biri suç işlemişse meclisin yeni başkanı seçmesi lazım” diye konuştu.

“Ensarioğlu ailesinin oyları bize gelecek”

Ensarioğlu, ailesinin oylarının kendisine mi yoksa AKP’nin Diyarbakır’da birinci sıradan aday gösterdiği kuzeni Galip Ensarioğlu’na mı gideceği sorusu üzerine ise şu yanıtı verdi:

“2011 seçimlerinde Mehmet Salim Ensarioğlu bağımsız aday oldu ve 27 bin oy aldı. Bu bölge için çok önemli bir oy demek. 2018’de de yine Galip Ensarioğlu AKP listesindeyken, Salim Ensarioğlu yine bağımsız aday oldu ve 24 bin oy aldı. Ailenin oyları bize gelecektir. Ama ben sadece ailenin oylarını istemiyorum. Bütün diğer partilerin seçmenlerinden ödünç oy istiyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.