Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Babacan: “ ‘Elim CHP’ye gitmiyor’ diyenler, artık ‘Elim AK Parti’ye gitmiyor’ diyor”

Babacan, CHP  listelerinden seçime girmelerine ilişkin “Duygusal açıdan zor, siyasi açıdan her parti için riskler taşıyor ama matematiksel açıdan herkese kazandırıyor” dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Ankara’da düzenlenen il başkanları toplantısında konuştu. Babacan, “O zor kararı verdik” diyerek, DEVA Partisi’nin milletvekili seçimlerine CHP listelerinden girmesini “Duygusal açıdan zor, siyasi açıdan her parti için riskler taşıyan ama matematiksel açıdan herkese kazandırıyor” şeklinde açıkladı ve şunları söyledi:

21 ilde 26 adayımızla seçime gidiyoruz. Biliyorum, aldığımız bu karar sonucunda üzülen, içinde burukluk olan arkadaşlarımız var. Listelerin verilmesine 48 saat kalana kadar aday adaylarıyla görüşmeler yaparken bu kararı aldık. Ortak listeyle seçime girildiğinde daha fazla milletvekili çıkarmanın mümkün olduğunu gördük. Unutmayalım arkadaşlar bu seçim, hiçbir partinin tek başına kazanamayacağı bir seçim.

“Tek bir oyun zayi olmaması için tek listeden girdik”

Biz gidip herhangi bir partiye ‘Adaylarımız sizin listeden girebilir mi’ demedik. CHP’den bu teklif geldi, ‘Araştırma yapıyoruz, simülasyon giriyoruz, birlikte girersek daha iyi olabilir’ dediler. DEVA Partisi’nin ortak listeye katılmasının toplamdaki milletvekili sayısını 18 artırdığını gördük. Bu ne demek, tek bir oyun zayi olmaması için tek listeden girdik demek. Adaylarımız DEVA Partili olarak seçime giriyorlar ve seçildikleri anda DEVA Partisi’nin milletvekili oluyorlar. Bizim katma değerimiz, kendi seçmenimizin ortak listelere ‘evet’ dediği zaman oluşuyor.

“ ‘Elim CHP’ye gitmiyor’ diyenler, artık ‘Elim AK Parti’ye gitmiyor’ diyor”

Ben kendimi bildim bileli bazı mahallelerde söylenen bir tabir vardır: ‘Elim altı oka gitmiyor, elim CHP’ye gitmiyor’. Bu seçim, tam da o mahallelerde, sessiz sessiz, kısık sesle ‘Elim AK Parti’ye gitmiyor’, ‘Elim ampule gitmiyor’ diyen çok sayıda insan olduğunu gayet iyi biliyoruz. İnsanlar artık ‘Elim bu yoksulluğa, bu fakirliğe, bu açlığa, bu zulme gitmiyor’ diyor. Önceki seçimlerde AK Parti’ye oy vermiş arkadaşlarıma sesleniyorum. Evet, eliniz AK Parti’ye gitmiyor çünkü eliniz, yoksulluğa, yolsuzluğa gitmiyor. Eliniz, sözünden dönen, etrafındaki çıkarcılara yakasını kaptırmış Recep Tayyip Erdoğan’a gitmiyor. Biz buradayız, sizleri de seçimin şafağında aramıza bekliyoruz. Bu büyük yürüyüşte hep beraber olacağız.

“Bu seçimde iki seçenek var: bereketli sofralar mı, kilosu 30 liraya çıkan soğan mı?”

Bu seçim özünde bir referandum. İki temel ittifak ve cumhurbaşkanı adayı var. Özünde iki seçenek var: Demokrasi mi, otoriterlik mi? Ortak akıl mı, tek akıl mı? Zenginlik mi, fakirlik mi? Sevgi mi, öfke mi? Bereketli, huzurlu sofralar mı; kilosu 30 liraya çıkan soğan mı? Herkesi kucaklayan kapsayıcı bir bakış mı, kendinden olmayan herkese terörist diyen nobran bir dil mi? Bahar mı, karakış mı? O sandık günü sakince gidip, kabinde mührü referandum için kullanacaksınız. Bizim özgürlük, adalet, zenginlik tercihimizi altında yazan isimler, birinci sandıkta Sayın Kılıçdaroğlu, ikinci sandıkta da DEVA için Cumhuriyet Halk Partisi. Değişim için, kaybedeni olmayan bir zafer için oy vereceksiniz.

“Erdoğan giderse hiçbir şey kaybetmezsiniz”

Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı seçim beyannamesinde, Millet İttifakı Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nden “kopya çektiğini” söyledi ve “Sabahtan akşama kadar ‘Ben gidersem, onlar sizin haklarınızı çiğner’ diyorlar. Hiçbir şey olmaz. Tam tersine, herkese daha fazla hak ve özgürlük gelecek çünkü biz onlar gibi Türkiye’yi ayrıştırmayacağız” diye konuştu. 

Babacan il başkanlarından söz aldı

Seçim güvenliği konusunda Millet İttifakı olarak işbirliği halinde hareket ettiklerini vurgulayan Babacan, seçim çalışmaları için il başkanlarından söz vermelerini istedi ve “Biz DEVA Partisi olarak Millet İttifakı’nın, bu birlikteliğin, ortak listelerin en çalışkan partisi olacağız, söz mü? Her iki sandıktan da zaferle çıkacağız, söz mü” dedi. 

Sadullah Ergin’den CHP aday tanıtım toplantısı açıklaması

CHP listesinden Ankara 1. Bölge 4. Sıradan milletvekili adayı gösterilen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, CHP’nin bugün yapılan aday tanıtım toplantısına neden katılmadığını Medyascope’a anlattı. İl başkanları toplantısında olması gerektiğini vurgulayan Ergin, “Teşkilat İşleri Başkanı olarak ben buranın ev sahibiyim, burada 81 il başkanımız ve milletvekili adaylığı için istifa eden 53 başkanımızla süreç üzerine çalışacağız. Başka vesilelerle yine bir araya geliriz” diye konuştu.

Ergin, AKP iktidarında, 1 Mayıs 2009’dan 25 Aralık 2013’e kadar Adalet Bakanlığı yaptı. Ergin’in aday gösterilmesi, bakanlığı döneminde görülen ancak AKP iktidarının daha sonra “FETÖ kumpası” dediği Ergenekon ve Balyoz davaları nedeniyle, CHP seçmenlerinin tepkisini çekmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.