Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

11 metre uzunluğunda, 4 metre yüksekliğinde: 67 milyon yıllık dinozor iskeleti 6,2 milyon dolara satıldı

Dünyanın en büyük dinozor iskeletlerinden, Tyrannosaurus Rex türüne (T-Rex) ait iskelet 6,2 milyon dolara satıldı. 11,6 metre uzunluğundaki ve 3,9 metre yüksekliğindeki iskelet, “en muhteşem T-rex iskeletlerinden biri” olarak nitelendiriliyordu.

Avrupa’da ilk kez bir T-rex iskeleti müzayedeye çıkarıldı. Bilim insanları, gün geçtikçe daha fazla dinozor fosilinin açık artırmaya çıkarılması ve insanların özel koleksiyonlarına girmesinden endişe ediyor. 6,2 milyon dolara satılan bu iskelet, alanında yapılan en pahalı satış değil ancak bu tür satışlar oldukça nadir yapılıyor. Örneğin geçen yıl düzenlenen bir müzayedede T-rex iskeleti, 25 milyon dolara satılacaktı fakat parçaların nereden geldiğine dair birtakım şüpheler ortaya çıkınca satıştan geri çekildi.

6,2 milyon dolara satılan iskeletin ismi 293 Trinity. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Montana ve Wyoming eyaletlerindeki kazılarda bulunan üç farklı T-Rex’ten oluşturulan iskelette 293 ayrı kemik bulunuyor.

Trinity’nin özellikle kafatası çok iyi korunmuş durumda.

Kim satın aldı? İskeletle ne yapacak?

İskelet, İsviçre’nin Zürih kentindeki Koller Müzayede Evi’nde satıldı. Müzayede Evi’nden bir sözcü, dinozorun özel bir kişi tarafından satın alındığını ve iskeletin Avrupa’da kalacağını açıkladı. Koller Müzayede Evi, iskeletin halkın ziyaretine açılmasını ümit ediyor fakat sahibinin iskeletle ne yapacağı henüz belirsiz.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.