Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyah gence ateş eden kişi kefaletle serbest kaldı

ABD’nin Kansas City’de şehrinde yanlış kapı zilini çaldığı için ev sahibinin silahlı saldırısına uğrayan siyah genç Ralph Yarl, iyileşmeye çalışıyor. Yarl’ı yaralayan 84 yaşındaki Andrew Lester ise kefaletle serbest bırakıldı.

84 yaşındaki Lester, kendisi hakkında birinci derecede saldırı suçlaması oluşturulmasından 20 saat sonra Kansas City Polisi’ne teslim oldu. İddialara göre Lester, karakolda 1,5 saat geçirdikten sonra 200.000 dolarlık kefaletini ödedi ve serbest kaldı.

Lester poliste verdiği ifadede 16 yaşındaki Ralph Yarl’ı yaralamak gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. Yarl’ın yanlış kapı zilini çaldığını anlamadığını, tanımadığı birinin zorla mülküne girmeye çalıştığını düşündüğünü belirten Lester, “Çok korktum. Kendimi korumak için kapıya ateş ettim” dedi.

Yarl’ın tedavisi evinde devam ediyor.

Başından ve kolundan yaralanan Ralph Yarl, hastaneden taburcu edildi ve evinde iyileşmeye çalışıyor. Ralph’ın annesi Cleo Nagbe oğlunun olayın etkisinden çıkamadığını ve sürekli olay anını yaşadığını söyledi. Nagbe, başından 12 saat sonra çıkarılan kurşunun oğlunu uzun bir süre daha etkileyeceğini belirtti. Nagbe, yaralı oğlunun zaman zaman iletişim kurabilse de çoğunlukla etrafını seyrettiğini ve çokça ağladığını anlattı.

Uzun süre hemşirelik yapan Nagbe, oğlunun yanından ayrılmıyor. Yaralı gencin yanında ayrıca başka sağlık uzmanları da var. Ralph’ın tedavisi için toplanan para, 3 milyon dolara yaklaştı.

Ralph Yarl’ın yaralanmasına neden olan olayın ayrıntılarını Medyascope‘tan okuyabilirsiniz: ABD’de siyah bir gence yanlış kapıyı çaldığı için ateş edildi

Kaynak: Independent, Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.