Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Transatlantik: Muhalefet iktidara gelirse dış politikada neler değişecek? Sudan’da neler oluyor?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye F-16 savaş uçaklarının modernizasyon paketi satışı için yeşil ışık yaktı. Bakanlık, Kongre’de konuyla ilgilenen komitelerden gelen onayların ardından F-16’ların modernizasyonu için gereken küçük bir paketin satışı için harekete geçti. Peki bu karar ne anlama geliyor?

Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Halkbank davasına ilişkin karar geldi. ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbank’a ABD’de cezai kovuşturma açılabilmesine imkân tanıyan alt mahkeme kararını iptal etti. Yüksek Mahkeme, Halkbank’ın ABD’de yargılanamayacağına yönelik başvurusunu destekledi.

Sudan’da ülkeyi yöneten generaller konseyindeki iki askerin anlaşmazlığa düşmesi sonucu başlayan çatışmalar beşinci gününde, iç savaşa döndü. Elektrik ve su yok, bazı hastaneler kapandı ve hastaneler tahliye ediliyor. Sudan’da neler oluyor?

Ruşen Çakır, Gönül Tol ve Ömer Taşpınar, Transatlantik’te değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.