Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oyuncu Rana Cabbar yaşamını yitirdi

“Aşk-ı Memnu” dizisinde canlandırdığı Süleyman Efendi karakteri ile tanınan oyuncu Rana Cabbar (78) yaşamını yitirdi.

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Cabbar’ın vefat haberini oyuncunun menajerlik ajansı Sökmen Menajerlik duyurdu. Ajanstan yapılan açıklamada “Değerli oyuncumuz Rana Cabbar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz” denildi.

Rana Cabbar kimdir?

1945 İstanbul doğumlu olan Rana Cabbar, Ankara Sanat Tiyatrosu’nun kuruluş çalışmalarında bulundu. Cabbar, sanat hayatına 1964’te Güner Sümer’in yönettiği “Ayak Bacak Fabrikası” adlı oyunla başladı. Cabbar, Uğur Mumcu’nun yazdığı “Sakıncalı Piyade” oyunundaki, “sakıncalı” rolünü ilk oynayan aktördü. Oyunculuğun yanı sıra antika saat dekorasyonuyla da uğraşan Cabbar, Beyoğlu’nda bir otelde yaşıyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.