Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’nun Erzurum mitingine saldırı | 15 kişi gözaltına alındı, yaralanan 17 kişi taburcu edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde yapılan taşlı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Saldırıyla ilgili 15 kişi gözaltına alınırken, yaralanan 17 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kızılay, İmamoğlu’nun Konya mitingini hedef gösteren iki kişinin görevden alındığını duyurdu. AKP’den ise ardı ardına açıklamalar geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitingine yönelik taşlı saldırı seçimlere sayılı günler kala ülkenin gündemine oturdu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklarken, 15 kişi gözaltına alındı.

Saldırıda yaralanan aralarında çocukların da bulunduğu 17 kişiden 10’u dün ayakta tedavi edildi. Gözetim altında tutulan yedi kişi de bu sabah taburcu edildi.

İşte saldırı anları:

İmamoğlu’nun Konya mitingini hedef gösteren iki Kızılay yöneticisi görevden alındı

Kızılay, İmamoğlu’nun bugün (8 Mayıs) Konya’da yapacağı mitingi hedef gösteren iki yöneticinin görevden alındığını duyurdu. Açıklamada “Kızılay ilkelerine aykırı bu beyanlar nedeniyle haklarında inceleme başlatılmış olup, her iki kişi de Kızılay faaliyetlerinden el çektirilmiştir” denildi.

Konya Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Abdullah Halit Üzülmez ve Kızılay Selçuklu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Dağlı, “Şeytan taşlamak isteyen Anıt Meydanı’na gidebilir” diye paylaşım yapmıştı.

Derya Yanık: “Erzurum’un belli bir tepki göstereceğini var saymak gerekiyordu”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Erzurum’da İmamoğlu’na yapılan saldırıya ilişkin Haber Global’e açıklama yaptı. Yanık, “HDP seçmeniyle flörtleşmeden sonra Erzurum’un belli bir tepki göstereceğini var saymak gerekiyordu” dedi.

Bakan Yanık “Niyet okumak ya da yeni bir tartışma yaratmak istemem ama sayın İmamoğlu’nun daha önceki ziyaretlerinde de benzer karışıklıklar yaşandı. Biraz metazori, kuralları çok dikkate almayan, kuralları kendisine göre koymaya çalışan bir tutumu var, bu olmaz. Nitekim Erzurum belli hassasiyetleri olan bir yerdir. Maalesef Van mitingindeki o işaretlerden, HDP seçmeniyle flörtleşmeden sonra Erzurum’un belli bir tepki göstereceğini var saymak gerekiyordu. Yine söylüyorum geçmiş olsun. Bir hafta sonra seçim bitecek herhangi bir gerilim kalmayacak. Bunları hesaba katmak lazım” diye konuştu.

Ömer Çelik: “Kafanıza estiği gibi bir şey yapmaya kalkarsanız partiler arası kaos çıkar”

NTV ekranlarında konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Erzurum’daki saldırıya ilişkin “Birileri bir şey yapmışsa kapsamlı soruşturma yapılacaktır” dedi. Taşlı saldırı olayında İmamoğlu’nu suçlayan Çelik şunları söyledi:

“Prensip olarak biz siyasete dönük her türlü şiddete karşıyız. İktidar partimizin kurulduğundan beri en önem verdiğimiz konu siyasetin özgürce yapılabilmesidir. Siyasete ve siyasetçiye dönük herhangi bir şiddetin maruz görülmesi söz konusu olamaz. Bu olaydan önce uyarılar yapılıyor. Özellikle CHP Erzurum İl Başkanlığı’nın yanlış yönlendirmesine karşı, burası miting alanı değil, miting alanı öbür taraf diye yönlendiriliyor. Kafanıza estiği gibi bir yerde bir şey yapmaya kalkarsanız partiler arasında kaos çıkar, vatandaşla ilgili sıkıntı olur.”

Mustafa Varank: “2011’de Cumhurbaşkanımızın otobüsü Hopa’da taşlanırken ağızlarını açtılar mı?”

Bursa’da konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da “Erzurum’da bir olay yaşandı. Bunlar siyasette olmaması gereken işler. Siyasette şiddetin yeri olmaz. Biz şiddete karşıyız. Ama biz ikiyüzlülüğe de karşıyız. Bakınız, şimdi seçim otobüsleri taşlanıyor diye konuşanlar, 2011 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın otobüsü Hopa’da taşlanırken ağızlarını açtılar mı?” dedi

Destici, İmamoğlu’nu suçladı: “Dadaşlar meydanı size boş bırakır mı?”

AKP’nin Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de İmamoğlu’nu suçladı.

CNN Türk’te konuşan Destici şunları söyledi:

“Kaybettiklerini anladılar, provokasyon yapıyorlar. Biz ilkesel olarak şiddet kimden gelirse gelsin tasvip etmeyiz. Bu olayda bir provokasyon var. Üstelik Cumhurbaşkanımızın ‘Büyük İstanbul Mitingi’nin olduğu gün gölgelemek için yapılmıştır. Terör örgütleri var ve bunlar kışkırtılıyor. Valiliğin belirlediği miting alanları var ve siz orada miting yapmayıp şehrin göbeğine gidiyorsunuz. Orada da PKK kitlesi var. Erzurum Nene Hatun’ların şehridir, bir kahramanlık örneğidir. Dadaşlar meydanı size boş bırakır mı? PKK ve işbirlikçilerine meydanı boş bırakmaz. Orada Vali Beyi, diğer yetkilileri suçlamak bence yanlıştır, İmamoğlu dönüp kendisine bakacaktır. Sen devlet adamısın, valilik sana nereyi göstermişse gidip orada miting yapacaksın. Kaybettiklerini anladılar, provokasyon yapıyorlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.