Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’daki İmamoğlu karşılaması mitinge dönüştü: “İlk turda kazanacağız” 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum’da uğradığı taşlı  saldırının ardından geldiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yurttaşlara seslendi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun çağrısıyla toplanan çok sayıda kişi, İmamoğlu’nu “İlk turda iktidar” sloganlarıyla karşıladı. Olayın detaylarını anlatan İmamoğlu, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için “Kazanıyoruz, kazanıyoruz, kazanıyoruz” dedi.

Ekrem İmamoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda karşılandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, dün (7 Mayıs) Erzurum’daki miting sırasında saldırıya uğrayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu karşılamak üzere yurttaşları Sabiha Gökçen Havalimanı’na çağırdı. Bunun üzerine havalimanı girişinde yoğun trafik oluşturan çok sayıda kişi, “Ekrem’e uzanan eller kırılsın“, “Her şey çok güzel olacak”“Hak, hukuk, adalet” diyerek yürüdü.

“Biz neden korkalım?”

İmamoğlu’na destek vermek için alana gelen bir yurttaş, “Çeteler, torbacılar, Hizbullahçılar bizi yıldıramaz. Biz cumhuriyet çocuğuyuz. Bu ülkenin özbeöz sahibiyiz” dedi. Bazı yurttaşlar da “Doğmuş ve doğacak torunlarım için buradayım” diye konuştu. Adalet, demokrasi ve gençlerin geleceği için alana geldiğini söyleyen bir yurttaş da şunları söyledi: “İlk turda kazanacak Kılıçdaroğlu! İlk turda yüzde 55! Ulusal kurtuluş kahramanımız İsmet İnönü’nün kafasına taş atanların ardılları bunlar. Bizler de Kuvayımilliyecilerin torunlarıyız. Niye korkalım ki? Onlar korksunlar.” 

Polis neden müdahale etmedi?

Alanda en çok alkışı, İmamoğlu’nun konuşacağı otobüse Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının bağlanması aldı. Gençler o sırada “Sana söz Piro!”“İlk turda kazanacağız dedem” diyerek bağırdı.

Kaftancıoğlu’nun çağrısından yaklaşık üç saat sonra konuşmasına başlayan İmamoğlu, yüzlerce yurttaşa seslendi ve saldırının detaylarını anlattı. Erzurum’da görev yapan polislerin olaya müdahale etmediğini vurgulayıp “Emniyet müdürü nasıl bir talimat aldı ki, polise nasıl bir talimat verdi ki o polis yerinden kıpırdayamadı?” diye sordu. İmamoğlu’nun konuşması “Soylu, Soylu, Soylu!” sloganlarıyla bölündü. Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Erzurum halkına ‘provokatör’ diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür” sözlerine yanıt veren İmamoğlu, “Utanmaz adam, iftiracı, yalancı. Bu adam gözü dönmüş şekilde, gözü fır fır dönerek konuşuyor. Ahlâkını yitirmiş” dedi.

Ekrem İmamoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda karşılandı

2019 hatırlatması: “Sevgi pıtırcığıyım”

İmamoğlu konuşmasında, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nin ardından yaşananları hatırlatıp “Seçimi elimizden almaya kalktılar. Bize oy vermeyenler bile ne dedi biliyor musunuz? ‘İyi ki bu adam kazandı’ dedi. Kötülüğe son vereceğiz iyilik kazanacak” deyince gençler “Ceketini çıkar” sloganları atıp elleriyle kalp yaptı. 

Ceketini çıkarıp gömleğinin kollarını sıvayan İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “2019’da bana ‘sevgi pıtırcığı’ dediler. Evet öyleyim, onlar gibi ‘mendebur suratlı’ olacağıma ben sevgi pıtırcığıyım. Her biriniz bulunduğunuz yeri sevgiye boğacaksınız. Allah bu memleketi ve bu milleti, bu bir avuç insanın kötülüğünden korusun. Biz korkar mıyız ya? Bitti. Her şey çok güzel olacak. Şöyle yanınızdakinin eline vurun, sarılın, kucaklaşın. Buradan evimize güler yüzlü, sakince, yürüyerek gideceğiz tamam mı? Eve giderken gördüklerinize deyin ki, ‘Ekrem Bey söyledi, ‘Aramızda kalsın’ dedi. Kazanıyoruz, kazanıyoruz, kazanıyoruz, kazanıyoruz.’ Allah yolumuzu açık etsin.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.