Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’ın “Ama montaj, ama şu, ama bu” sözlerine yanıt: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar utanılacak bir anı hiçbir devlet insanı bu ülkeye yaşatmamıştır”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun montajlanmış videolarını mitinglerinde izleten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirip “‘Montaj da olabilir’ diyor. Ben utandım. Umut ederim, ona oy verenler bu itirafı görecekler ve gereğini yapacaklar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir’deki Güvercintepe Meydanı’nda halkla buluştu.

Konuşmasından önce yurttaşları selamlayan ve alandaki pankartları okuyan İmamoğlu, “Demirtaş gibi dik durun”, “Selo’ya özgürlük” yazılı pankartlara cevaben “Adaletin Ekrem’i, Selahattin’i yok! Hepimize adalet! Hakkın, hukukun ve adaletin doğru işlediği yerde hiç kimsenin canı yanmaz. Bu memleketin eşit yurttaşları olacağız. Bu memleketin her hakkının, her hukukunun bize ait olduğunu bileceğiz. Kimse arkada, kimse geride kalmayacak” dedi.

İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun montajlanmış videolarını mitinglerinde izleten Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

“Erdoğan’a oy verenler gereğini yapacaklar”

Erdoğan’ın dün (22 Mayıs) bir televizyon programında sarf ettiği “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var. Ama montaj, ama şu, ama bu” sözlerini hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar utanılacak bir anı hiçbir devlet insanı bu ülkeye yaşatmamıştır. Benim Genel Başkanımın, Cumhurbaşkanı adayımın seçim videosunun sağına soluna birtakım grupların görüntülerini ekleyerek seçim meydanlarında gösterdi. ‘Montaj da olabilir’ diyor. Bunu gözümüzün içine baka baka söyledi. Ben utandım. Umut ederim, ona oy veren insanlar bu itirafı görecekler ve gereğini yapacaklar.”

“Hayati seçim” için sandıklara çağrı

İmamoğlu, 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı oylamasının “hayati bir seçim” olduğunu söyledi: “Mutlaka ve mutlaka oylarınızı kullanın. Bu seçimde, sadece birini yollayıp bir başkasına makam seçmiyoruz. Bu seçimde bizi sefil eden, rezil eden, itibarımızı düşüren bir sistemi çöpe atıyoruz. Bu pazar önemli. Birlikte başaracağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.