Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu Silivri’de: “Bu hafife alınacak bir seçim değil, herkesi 28 Mayıs’ta oy vermeye davet ediyorum”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün (21 Mayıs) İstanbul-Silivri’deydi. Atatürk Meydanı’nda konuşan İmamoğlu, “Kılıçdaroğlu’nu seçmemiz, ülke idaresini millete dönük bir sisteme kavuşturmamız vatan için çok önemli. Bu seçim hafife alınacak bir seçim değildir” dedi. 

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, bugün (21 Mayıs) Silivri Atatürk Meydanı’nda halkla buluştu. 

“Millet İmamoğlu’nu yedirmez”

Haftaya yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmeni sandığa çağıran İmamoğlu, ülkenin huzuru kaçsın isteyen bir anlayışa karşı mücadele ettiklerini söyledi: “Kendisine oy vermeyen herkesi, ne yazık ki vatan haini olmakla suçlayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu; milleti bölmeye, düşmanlaştırmaya dayalı bir anlayış. Bunların yalanlarını, iftiralarını yüzlerine çalacağız. Bunların kötü sözlerini onlara iade edeceğiz. Milletimizi kandırmalarına, aldatmalarına müsaade etmeyeceğiz. Onların aklında bin bir çeşit şeytanlık var. Efendim neymiş? Seçimden bir gün sonra, Ekrem İmamoğlu’nun hesabını göreceklermiş. Ekrem İmamoğlu’nu bu millet size yedirmez kardeşim.”

İmamoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek “Beş yıl önce Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, mektupla kendisine hakaret etti, hatırlıyorsunuz değil mi? Ve bu hakaret hepimizin canını yaktı. Çıkıp ona haddini bildirmesini bekleriz. Ne yaptı? Tek bir kelime yanıt bile vermedi. Veremez miydi? Verirdi. Ama veremez. Veremedi. Türkiye’de, şuradaki herhangi birisi o cümleyi kursa ne olurdu? En az iki yıl Silivri’de yatardı” dedi. 

Sandığa çağrı

İmamoğlu, ilk turda sandığa gitmeyen yurttaşları çağırdı ve herkesin bir kişiyi ikna etmesi gerektiğini söyledi: “Kılıçdaroğlu’nu seçmemiz, ülke idaresini millete dönük bir sisteme kavuşturmamız vatan için çok önemli. Bu seçim hafife alınacak bir seçim değildir. Herkesi aklıselim düşünmeye ve 28 Mayıs günü oy vermeye davet ediyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.