Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de çeyrek final beşinci maçları devam ediyor: Fenerbahçe Beko, veda etti – Final-Four’un son biletleri bugün belli oluyor

Turkish Airlines EuroLeague’de çeyrek final beşinci karşılaşmaları devam ediyor. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Olympiacos deplasmanında 84-72’lik skorla mağlup oldu ve seriyi 3-2 kaybederek sezonu noktaladı. Real Madrid-Partizan Mozzart Bet ve AS Monaco-Maccabi Playtika Tel Aviv eşleşmelerinde ise son iki Final-Four bileti bugün (10 Mayıs) oynanacak beşinci maçlar sonucunda belli olacak.

Turkish Airlines EuroLeague çeyrek final beşinci maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Yunan ekibi Olympiacos’a deplasmanda 84-72’lik skorla mağlup oldu. Seriyi 3-2 kaybeden sarı-lacivertliler EuroLeague sezonunu noktalarken, Olympiacos FC Barcelona’nın ardından Final-Four’a yükselen ikinci ekip oldu.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan ev sahibi Olympiacos, Kostas Papanikolaou’nun 7 sayı kaydettiği bölümde televizyon molasına 13-10 üstün girdi. Mola dönüşünde Marko Guduric’in üçlüğü ile Fenerbahçe Beko skoru 13-13’te eşitlese de, son bölümde üstünlüğü tekrar ele geçiren Olympiacos, ilk çeyreği 20-15 önde tamamladı. İkinci çeyreğe ise iyi başlayan taraf Fenerbahçe Beko oldu. Sarı-lacivertliler, Marko Guduric ve Carsen Edwards’ın sayıları ile devrenin bitimine 4:41 kala 31-29’luk skorla öne geçti. Ancak son bölümde Kostas Sloukas’ın etkinliği ile 15-0’lık seri yakalayan Olympiacos, ilk yarıyı da 44-33 üstün kapattı. 

İkinci yarının ilk bölümünde ise üstünlüğünü koruyan Olympiacos, televizyon molasına 57-47 üstün girdi. Mola dönüşünde Kostas Sloukas’ın sayıları ile farkı daha da açan Olympiacos, son çeyreğe 66-52 üstün girdi. Son çeyreğin ilk bölümünde de üstünlüğünü korumayı başaran Olympiacos, son 5:26’ya 71-56 üstün girdi ve Fenerbahçe Beko molasını kullandı. Karşılaşmanın son bölümünde ise Fenerbahçe Beko’nun yaklaşmasına izin vermeyen Olympiacos, karşılaşmadan 84-72’lik skorla galip ayrıldı.

Olympiacos’ta Kostas Sloukas 22 sayı ve 6 asist, Sasha Vezenkov 17 sayı ve 5 ribaund, Kostas Papanikolaou 14 sayı ve 11 ribaund ve Shaq McKissic de 11 sayı kaydetti. Fenerbahçe Beko’da ise Marko Guduric 26 sayı, Johnathan Motley 14 sayı ve Carsen Edwards da 10 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’de Final-Four’un son iki bileti yarın oynanacak karşılaşmalar sonucunda belli olacak:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.