Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yöneylem Araştırma anketi: Kılıçdaroğlu, Erdoğan’dan beş puan önde

Yöneylem Araştırma, 9-10 Mayıs’ta CATI yöntemi ile 27 ilde 2 bin 476 seçmen ile görüşülerek yapılan anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beş puan önünde.

Anket şirketleri sonuçlarını yayımlamaya devam ediyor. Yöneylem Araştırma’nın anketine göre kararsız seçmen ve oy kullanmayacaklar dağıtıldığında, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 49,5, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 44,4 oy alıyor.

Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yüzde 4,7, Memleket Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise yüzde 1,4’te kalıyor.

Ankete göre milletvekili seçimlerinde AKP yüzde 35,5, CHP yüzde 30,4, Yeşil Sol Parti yüzde 10,2, İYİ Parti yüzde 9,6, MHP yüzde 7,8, TİP yüzde 2,6 oy alıyor.

KONDA 6 puan demişti

KONDA Araştırma şirketi de bugün (11 Mayıs) 14 Mayıs seçimlerine ilişkin anket sonuçlarını paylaşmıştı. Buna göre Kılıçdaroğlu, yüzde 49,3 ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 6 puan önünde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.