LaLiga’da şampiyon Barcelona

İspanya LaLiga’nın 34. haftasında konuk olduğu Espanyol’u 4–2 yenen Barcelona, bitime dört hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

İspanya’nın en büyüğü Barcelona

İspanya LaLiga’nın 34. haftası, Katalonya derbisine ev sahipliği yaptı. Lider Barcelona, deplasmanda Espanyol ile karşı karşıya geldi. 

Espanyol karşısında rahat bir futbol ortaya koyan Barcelona, ezeli rakibini 4-2 mağlup etti ve puanını 85’e çıkararak, en yakın rakibi Real Madrid’in 14 puan önünde şampiyonluğa ulaştı. Bordo-mavililerin gollerini Robert Lewandowski (2), Alejandro Balde ve Oliver Kounde attı. Espanyol’un golleri ise Javier Puado ve Joselu’dan geldi.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1657851580593348613?s=20

Son olarak 2018-2019 sezonunda şampiyon olan Xavier Hernandez’in çalıştırdığı Barcelona, üç yıl aradan sonra 27. kez bu kupayı kazanma başarısı gösterdi. LaLiga’da 35 kezle Real Madrid en çok şampiyon olan kulüp konumunda bulunurken, Barcelona ikinci sırada yer alıyor.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1657989184806584322?s=20

Barcelona’da ikinci sezonunu geçiren teknik direktör Xavi Hernandez ve sezon başında transfer olan Robert Lewandowski, ilk şampiyonluklarına ulaştı. 

Barcelona’daki teknik direktör geleneğini Medyascope Spor’dan Kubilayhan Kavrazlı yazdı:

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.