Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir devir sona erdi: Eskişehirspor, amatör kümeye düştü

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Eskişehirspor, sahasında Elazığspor’a 6-3 mağlup olarak amatör kümeye düştü. 

Eskişehirspor’dan tarihi hüsran

58 yıllık geçmişiyle Türk futbolunun lokomotiflerinden olan Eskişehirspor, tarihinin en sıkıntılı döneminden geçiyor. TFF 3. Lig 1. Grup ekiplerinden ”Kırmızı Şimşekler”, sahasında Entegre Solar Elazığspor’a yenilerek 1965-1966 sezonundan bu yana bulunduğu profesyonel liglere veda etti. Dört sezondur üst üste küme düşen Eskişehirspor, tarihinde ilk kez amatör ligde mücadele edecek. 

Trabzonspor’un ardından Anadolu’nun en başarılı kulübü olarak gösterilen Eskişehirspor, 1968 ile 1972 yılına kadar ligde ikincilik elde etmiş; 1970-71 sezonunda Türkiye Kupası’nı, 1966, 1972 ve 1987 yılında Başbakanlık Kupası’nı, 1971 yılında ise Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanmıştı. 2011-2012 sezonun ikinci devresinde Ersun Yanal yönteminde ligi 4. sırada tamamlayıp UEFA Avrupa Ligi elemelerine katılma hakkı kazanan Eskişehirspor, 2015-2016 sezonunda ise TFF 1. Lig’e düşmüştü. Son olarak TFF 3. Lig’de de küme düşen kırmızı-siyahlılar böylelikle sadece sekiz sene içinde profesyonel liglere veda etmiş oldu.  

Medyascope Spor’dan Kubilayhan Kavrazlı, Eskişehirspor’un varoluş mücadelesini sizin için kaleme aldı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.