Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nicolas Sarkozy’nin hapis cezası onandı

Yolsuzlukla suçlanan eski Fransa cumhurbaşkanı Sarkozy, hapis cezasını evinde çekecek.

2021’de sonuçlanan mahkemede Sarkozy, hakimleri etki altına aldığı için üç yıl hapis cezası almış ve hapis cezası alan ilk eski Fransız cumhurbaşkanı olmuştu. Cezanın onanmasından sonra Sarkozy’nin avukatı Jacqueline Laffont, temyize gideceğini açıkladı.

2012’de cumhurbaşkanlığı sona eren Nicolas Sarkozy cezayı, görev süreci bittikten sonraki suçları yüzünden aldı. 2014’te Sarkozy’nin, kendi seçim kampanyaları hakkında bir yüksek hakimden bilgi almaya çalıştığı tespit edildi. Sarkozy ve o dönemki avukatı, söz konusu hakime ayrıca Monaco’da prestijli bir iş teklif etti.

Davada adı geçen avukat ve hakim de üç yıl hapis cezası aldı.

Bu dava, Sarkozy’nin adı geçen tek yolsuzluk davası değil. Eski Fransa cumhurbaşkanı, 2007’deki seçim kampanyasına Libya hükümetinin yasal olmayan yollarla katkıda bulunması suçlamasıyla da karşı karşıya.

68 yaşındaki Nicolas Sarkozy’nin siyasi kariyeri aldığı cezalarla bitmiş olsa da, Fransa siyaseti için kilit bir isim olmaya devam ediyor. Yargı sisteminin sola yakın olduğunu düşünen ve Sarkozy’nin bu yüzden ceza aldığını düşünen Fransız sağcıları, Sarkozy’i ve görüşlerini referans alıyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.