Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yemin töreni tartışmalarına HÜDA PAR’dan yanıt: “Vekillerimiz Meclis’e gidecek ve yemin metnini okuyacak”

CHP’li Özgür Özel, HÜDA PAR’ın Meclis’te 22 Mayıs’ta yapılması planlanan yemin töreninde “Türk milleti önünde ant içerim” ifadesine itiraz edeceğini bu nedenle yemin töreninin seçimleri etkilememesi için 28 Mayıs sonrasına ertelenmeye çalışıldığını iddia etmişti. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Vekillerimiz Meclis’e gidecek ve yemin metnini okuyacak” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, milletvekili yemin töreninin Cumhur İttifakı’nda bulunan HÜDA PAR’ın itirazları nedeniyle ertelenmeye çalıştığını söylemişti. Özel, TBMM’de yapılacak yemin töreninde HÜDA PAR’ın “Türk milleti önünde ant içerim” ifadesine itiraz edeceğini ileri sürmüştü.

Sosyal medyada artan tartışmalardan sonra HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla HÜDA PAR’li milletvekillerinin Meclis’e gireceğini ve yemin edeceğini açıkladı.

HÜDA PAR’lı Şahin’in paylaşımı şöyle:

“HÜDA PAR, aziz milletimize ve memleketimize hizmet için Meclis’e gidiyor. HÜDA PAR, hak, hukuk ve adalet mücadelesi için Meclis’e gidiyor. HÜDA PAR birileri gibi kavga, kriz ve kaos için Meclis’e gitmiyor hey efendiler. Vekillerimiz Meclis’e gidecek ve yemin metnini okuyacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.