Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Kongresi’ne zorla giren ve Pelosi’nin masasında poz veren Trump destekçisine dört buçuk yıl hapis

6 Ocak 2021’de ABD Kongresi’ni basan ve dönemin Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin ofisinde ayaklarını uzatarak poz veren Richard Barnett, dört buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Richard Bigo Barnett, sekiz suçtan hüküm giydi. Barnett’e yöneltilen suçlamalardan bazıları şunlar: Resmî bir işleme engel olmak, öldürücü bir silahla erişimi kısıtlı olan resmi bir binaya girmek ve binada kalmak, kamu malını çalmak. Barnett, çarşamba günü (24 Mayıs) başkent Vaşington’daki federal bir yargıç tarafından 54 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Barnett’in Kongre baskını için bin 600 kilometre uzaklıktaki evinden başkente geldiğini iddia eden savcılar, 63 yaşındaki emekli itfaiyeci için en az yedi yıl hapis cezası istemişti.

Richard Barnett

Kongre’yi basan kişilerden biri olan Barnett, ayağını dönemin ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin masasının üzerine uzatarak fotoğraf çektirmiş ve masaya küfür içeren bir not bırakmıştı. Yetkililer Barnett’in şok tabancası da taşıdığını ve Pelosi’ye zarar verebileceğini söylemişti.

Daha sonra Pelosi’nin ofisinden bir sözcü, Barnett’in ayaklarını uzattığı masanın Pelosi tarafından değil, başka bir personel tarafından kullanıldığını açıklamıştı.

Barnett davası, 6 Ocak Kongre baskını ile ilişkili en yüksek profilli davalardan biri. Diğer Kongre baskını sanıkları gibi Barnett’in avukatları da jürinin kendilerine ve müvekkiline karşı önyargılı olduğunu savundu.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.