Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Davutoğlu: “Tayyip Erdoğan’ın insanlara bakışı bu, e-le-man”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karar TV’de gündeme ilişkin konuştu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sinan Oğan hakkında söylediği “Cumhur İttifakı’nın elemanı gibi çalışıyor” sözleriyle ilgili Davutoğlu, “Tayyip Erdoğan’ın insanlara bakışı bu” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna çok az bir süre kala Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karar TV’de konuştu. Davutoğlu, seçimi bir ittifak meselesi olarak görmediğini söyledi ve “Erdoğan devam ederse, Erdoğan devam etmeyecek. 90’lı yılların bütün kirli aktörlerin iktidarı devam edecek, öyle görünüyor” diye konuştu.

“Selam çakarsanız önünüz açılıyor”

İlk turda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı’na desteğini açıklamasıyla ilgili de konuşan Davutoğlu, “Sinan Bey bir tercihte bulundu, saygı duyarım ama sonuçlarını herkes görüyor. Selam çakarsanız önünüz açılıyor” dedi.

Davutoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Oğan hakkında söylediği “Cumhur İttifakı’nın elemanı gibi çalışıyor” sözleriyle ilgili de şunları söyledi: “Erdoğan’ın ve benzer otoriterlerin sorunu budur. Elemanlaştırmak isterler. Ben milletin elamanıyım. Din adamlarını elemanlaştırdı, en vahimi bu. Sivil toplum elemanlaştırıldı. Tayyip Erdoğan’ın insanlara bakışı bu; e-le-man.”

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sinan Bey ortak olarak ittifaka gireceğini zannediyordu. Ama gördü ki, teslim olduğunda eleman oluyorsun. Bu hamle seçim kazandırmaz. Yanlışlık burada zaten. O yüzde 5, bir kişiye verilen oy değil. Farklı gerekçelerle oy verenler var. Bu, Sinan Oğan’ın hiç oy alamadığı anlamına gelmiyor. O oylar tekrar dağılacak. Kimse seçimin neticesinden emin olmasın. Bir video yayınladım; bu bir seçim değil artık referandum diye.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.