Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’e ait savaş uçağı, ABD jetinin “burnunun dibinden” geçti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı (Pentagon), Çin’e ait bir savaş uçağının Güney Çin Denizi üzerinde ABD’ye ait bir keşif uçağına yakın uçuş yaptığını ve uçağın kuyruk türbülansı yapmasına neden olduğunu açıkladı. Pentagon, olaya dair bir video da yayınladı.

Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre Çin’e ait J-16 model savaş uçağı, 26 Mayıs Cuma günü Güney Çin Denizi üzerine “gereksiz” ve “agresif” bir manevra yaptı ve ABD’ye ait RC-125 model savaş uçağının kuyruk türbülansı yapmasına neden oldu.

Pentagon sözcüsü, Çin’e ait savaş uçağının ABD uçağının 121 metre kadar (400 fit) yakınına geldiğini söyledi.

ABD’ye ait söz konusu uçak, Güney Çin Denizi’nde “uluslararası hukuka uygun ve güvenli” bir şekilde rutin hava operasyonları gerçekleştiriyordu. ABD’den gelen tüm açıklamalara rağmen Çin, Washington’u Güney Çin Denizi üzerinde yaptığı rutin operasyonlar ve hava ve deniz keşifleriyle ulusal güvenliklerini riske atmakla suçluyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.