Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sudan’da kanlı çatışmalar: En az 60 çocuk hayatını kaybetti

Sudan’da darbeciler, ülkenin kontrolü için kendi aralarında savaşmaya devam ediyor. Başta başkent Hartum’dakiler olmak üzere, siviller büyük tehlike altında. Son altı haftada, bir yetimhanedeki en az 60 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Hartum’daki yetimhanede hayatını kaybeden çocukların içerde kapana kısıldığı ve açlıktan ve yüksek ateşten hayatlarını kaybettiği düşünülüyor. AP, Al-Mayqoma Yetimhanesi’ndeki koşulları orada görev yapan sağlıkçılarla ve gönüllülerle konuşarak ortaya çıkardı.

Yetimhane görevlileri tarafından kaydedilen görüntülerde, üstü örtülü ve defnedilmeyi bekleyen çocukların bedenleri görülüyor.

Gönüllülerden Afkar Omar Moustafa, “Bu bir felaket. Çatışmalar başladığından beri bugünün geleceğini bekliyorduk.” dedi.

Özellikle geriden kalan hafta sonu, yetimhane için daha zor geçti. Cuma günü 14, Cumartesi günü 12 çocuk hayatını kaybetti. Ancak yaşanan ölümlerden sonra dikkatlerin yetimhaneye dönmesiyle, yardım gönderildi. Yetimhane görevlileri, kalan 128 çocuğun Hartum’dan çıkarılması için çağrıda bulunmaya devam ediyor.

Sudan’ın başkenti Hartum’da 15 Nisan’da başlayan çatışmalar, başta sivil halkı tehdit etmeye devam ediyor. Sudanlı Doktorlar Sendikası’na göre en az 860 sivil hayatını kaybetti ve bunların 190’ı çocuk yaşta. UNICEF’e göre Sudan’daki 13.6 milyon çocuk, acil insani destek almalı. Bu sayı çatışmalar başlamadan önce de 9 milyondu.

Sudan’da darbeciler kendi aralarında savaşıyor

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.