Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde çeyrek final heyecanı devam ediyor: Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes yarı finale yükseldi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde play-off çeyrek final heyecanı devam ediyor. Fenerbahçe Beko, Tofaş deplasmanında 98-87’lik skorla galip gelerek yarı finale yükseldi. Anadolu Efes ise Darüşşafaka Lassa deplasmanında Rodrigue Beaubois’nın son saniye basketiyle 86-84 galip geldi ve yarı final oynamaya hak kazandı. Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes yarı finalde birbiriyle eşleşti. Son yarı finalist ise bu akşam (1 Haziran) oynanacak Türk Telekom-Galatasaray Nef karşılaşması ile belli olacak.

Tofaş 87-98 Fenerbahçe Beko

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci karşılaşmasında Fenerbahçe Beko, Tofaş deplasmanında 98-87’lik skorla galip geldi. Seriyi 2-0 kazanarak yarı finale yükselen sarı-lacivertliler, yarı finalde Anadolu Efes ile eşleşti.

Tofaş’ta Boubacar Toure 24 sayı ve 9 ribaund, Brady Manek 19 sayı ve 9 ribaund, Tyler Ennis 14 sayı ve 5 asist ve Rob Gray de 13 sayı kaydetti.  Fenerbahçe Beko’da ise Nigel Hayes-Davis 25 sayı, Marko Guduric 16 sayı, Johnathan Motley 15 sayı ve Tarık Biberoviç de 13 sayı kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P: 
13-26
2P: 25-23
3P: 22-21
4P: 27-28

Nigel Hayes-Davis ilk yarıda takımını taşıyan isim oldu:

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Darüşşafaka Lassa 84-86 Anadolu Efes

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Anadolu Efes, deplasmanda Darüşşafaka Lassa deplasmanında Rodrigue Beaubois’nın son saniye üçlüğü 86-84 galip geldi. Seriyi 2-0 kazanarak yarı finale yükselen Anadolu Efes’in, yarı finaldeki rakibi Fenerbahçe Beko oldu. 

Darüşşafaka Lassa’da Gabriel Olaseni 24 sayı ve 12 ribaund, Akwasi Yeboah 18 sayı ve 5 ribaund, Markel Starks da 13 sayı ve 6 asist kaydetti. Anadolu Efes’te ise Vasilije Micic 22 sayı ve 8 asist, Shane Larkin 18 sayı, Rodrigue Beaubois 15 sayı ve Ante Zizic de 11 sayı kaydetti.

Rodrigue Beaubois’nın maç kazandıran üçlüğü:

Vasilije Micic de son saniyede yaptığı blokla seriye noktayı koydu:

Çeyrek skorları:

1P: 24-20
2P: 20-19
3P: 19-22
4P: 21-25

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde çeyrek final bugün oynanacak Türk Telekom-Galatasaray Nef serisi üçüncü maçıyla tamamlanacak. Saat 18’de başlayacak karşılaşma beINSports 5 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.