Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’de kadın ağırlıklı Meclis yönetimi geliyor | Kritik iki toplantıdan neler bekleniyor?

CHP, 3 Haziran’da iki önemli toplantı yapacak. Parti Meclisi’nde yeni MYK üyeleri belli olacak. MYK’da yarı yarıya değişim bekleniyor. CHP TBMM grup yönetiminde ise Kılıçdaroğlu belirleyici olacak. Grup yönetiminin çoğunluğunun kadın milletvekillerinden oluşması söz konusu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi yarın (3 Haziran) saat:10.00’da Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. Dün (1 Haziran) yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, üyelerin tamamı Kılıçdaroğlu’na istifalarını sunmuştu. Parti Meclisi’nde (PM), yeni MYK üyeleri belli olacak. Ardından saat: 16.30’da Meclis’te yapılacak olan kapalı toplantıda CHP TBMM grup yönetimi belirlenecek. 

MYK’da yarı yarıya değişim

Edinilen bilgiye göre, 17 kişilik MYK’nın sayısı düşecek. Kurultaya kadar devam edeceği öngörülen bu “ara MYK” 12-13 kişiden oluşacak. MYK üyelerinin yarısının değişmesi bekleniyor. Parti sözcüsü, örgütlenme, yerel yönetimler gibi konulardan sorumlu genel başkan yardımcıları, dokuz ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde önem taşıyacağı için değişmesi beklenmiyor. 

Grup yönetimi kadın ağırlıklı olacak

CHP grup yönetiminde kadın ağırlıklı bir yapı kurulmasını amaçlanıyor. TBMM Başkanvekilliği için ise Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın seçilmesi bekleniyor. Belirlenecek olan üç katip üyenin de ikisinin kadın olması konuşulanlar arasında yer alıyor. Yönetim kadrosundaki dokuz kişiden dört ya da beşinin kadın olması hedefleniyor.

OKUYUN: CHP MYK sona erdi | “Hiçbir şey olmamış gibi davranılamaz, kadro değişikliği olacak”

Özkan’ın görevine Konuralp 

Ayrıca, son yapılan MYK toplantısında CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan’ın görevini, MYK içerisinde yer alan bir başka üyenin yapması fikri öne çıktı. Bu göreve Ankara Milletvekili Okan Konuralp’in de getirilebileceği konuşuluyor.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeniden MYK üyesi olmayacağını duyurdu. Kılıçdaroğlu, yarın (3 Haziran) yapılacak olan toplantıda MYK’yı PM’nin onayına sunacak. PM, CHP 38. Olağan Kurultayı’nın yol haritası konusunda da son kararı verecek. 

Kılıçdaroğlu, TBMM grup yönetiminin belirlenmesinde ağırlığını koyacak

Meclis’te ise CHP’nin yeni TBMM grup yönetimi belli olacak. Kılıçdaroğlu yeni dönemde milletvekili olmadığı için grup başkanlığı görevini Özgür Özel’in yürütmesi bekleniyor. Grup başkanvekilliği görevi için çok sayıda isim talip olduğunu açıklamıştı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu kendi işaret edeceği isimlerin seçilmesi noktasında karar aldı. Kılıçdaroğlu’nun toplantıda Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Aydın Milletvekili Burcu Köksal’ı işaret etmesi bekleniyor. 

OKUYUN: CHP TBMM yönetimini seçiyor | Kılıçdaroğlu görevlendirmeler için “Kulis yapmayın” diye uyardı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.