CHP MYK sona erdi | “Hiçbir şey olmamış gibi davranılamaz, kadro değişikliği olacak”

CHP MYK toplantısı sona erdi. Edinilen bilgiye göre, MYK üyeleri istifa etti ve kurultay sürecinin başlatılması kararı alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık dört buçuk saat sürdü. Edinilen bilgiye göre, tüm MYK üyeleri söz aldı. Kılıçdaroğlu MYK üyelerinin istifasını istedi ve bunun geleneksel bir şey olduğunu söyledi. Yeni MYK’nın hafta sonu yapılacak olan görüşmelerde netleşmesi bekleniyor. Kurultay süreci ise Parti Meclisi’nin (PM) karar almasının ardından başlayacak.

Kılıçdaroğlu, seçimlere ilişkin “yasal meşruiyeti vardır ancak ahlaki meşruiyeti yoktur” vurgusunu yineledi.

Duygusal geçen MYK’da “Son kez toplandık” vurgusu

MYK’da 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri değerlendirildi. Ayrıca genel başkan yardımcıları arasında duygusal değerlendirmeler olurken, “Son kez toplanıyoruz” vurgusu yapıldı. MYK üyeleri hatıra fotoğrafı çekildi. Hem MYK, hem PM’de kadro değişikliği bekleniyor. Toplantıya ilişkin bilgilendirmenin parti sözcüsü tarafından yapılması bekleniyor.

Kurultay süreci başlatılacak

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı için de takvimin başlatılması kararı alındı. Buna göre, PM’de alınacak olan kararın ardından il, ilçe ve mahalle kongreleri başlayacak. Genel başkanın seçileceği kurultayın yıl sonuna kadar tamamlanması düşünülse de, son karar PM’de alınacak.

Yeni milletvekilleri tanışacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Dönemi için 14 Mayıs’ta seçilen CHP milletvekilleri, yarın 11.00’de CHP Genel Merkezi’nde tanışma toplantısında bir araya gelecek.

“İmamoğlu aykırı bir şey söylemedi”

MYK’nın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu bir araya geldi. MYK‘da İmamoğlu’nun “değişim” vurgusuna ilişkin bir değerlendirme olmadı. CHP’li bir yetkili, MYK’nın ardından basın mensuplarıyla şunları paylaştı:

“İmamoğlu aykırı bir şey söylemedi. Aramızdan başka arkadaşlar da ona benzer açıklamalarda bulundu. Hiçbir şey olmamış gibi davranılamaz. Kadro değişikliği olacak. İl ilçe başkanlığı değişecek. Türkiye için yapılanlar da belli. Bu MYK bugün itibarıyla görevini yaptı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.