CHP’nin 20-21 Nisan 2024’te yapılan “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı” sona erdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, çalıştayın ardından yaptığı açıklamada iktidarı uyardı. Zeybek, iktidarın yeni dönemde yapacağı tasarruf hamlelerinde yer alması beklenen “yerel yönetimlerde Hazine paylarını azaltma” hamlesinin milleti cezalandırmak olacağını söyledi.

CHP’nin iki gün süren “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı” sona erdi. Çalıştayın son gününde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek basın açıklaması yaptı.
“Siyasi kadrolar belediyelerin içişlerine müdahale etmeyecek”
Zeybek, çalıştayın amacının belediyelerin görev ve sorumluluklarının belediye başkanları, örgüt ve CHP Genel Merkezi tarafından görüşülmesi olduğunu kaydetti.
Yeni dönemin siyasi yol haritasının belirlediklerini kaydeden Zeybek, parti içinde çatışma risklerini azaltmak için düzenlemeler yapacaklarını söyledi:
“Belediye başkanları, milletvekilleri, örgüt arasındaki olası çatışma risklerinin minimize edilmesiyle ilgili mekanizmalar hayata geçecek. Belediye başkanlarının örgüt işlerine karışmaması, milletvekilleri ve siyasi kadroların da belediyenin içişlerine müdahale etmemesi konusunda yeni dönemde bazı düzenlemeler olacak.
Önümüzdeki mayıs ayında çalışmalarına başlayacağımız Tüzük Kurultayı’nda da karar metni haline dönüştürerek, kimlerin siyasi yapılanma içinde kalacağı kimlerin bu yapının dışında kalacağı gibi pek çok konu başlığını tartışmaya açacağız.”
“Belediyeler üzerinden yapacakları cezalandırma milleti cezalandırmaktır”
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni dönemde belediyelere yapacağı ödenekte azaltma yapması ise kulislerde konuşulan konular arasında yer alıyor.
İddialara ilişkin konuşan Zeybek, “Yerel yönetimlere aktarılacak olan paylarda azalma olacağının farkındayız” dedi ve iktidarı uyardı:
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
“Tefeciye, faizciye her türlü kaynağı kullanıyorsunuz. Yurt içi ve yurt dışından kredi kullandığınız için yüksek maliyetlerle borçlandınız. Bedelleri öderken her türlü kaynağı kullanıyorsunuz. Türkiye’de 80 milyon insan belediye hizmetlerinden faydalanıyor. 53 milyon insan CHP’li belediyeler tarafından yönetilecek.
Şimdi devlet, tasarrufu yerel yönetimlerin kaynaklarını kısarak, belediyelerin alması gereken İller Bankası ya da Hazine payları üzerinde düzenleme yaparak, bu bedelleri azaltarak yapamaz. İktidar gittiği yolun yanlış olduğunu görmeli. Belediyeler üzerinden yapacakları cezalandırmanın milleti cezalandırmak olduğunu görmeli. Geçtiğimiz dönemde, Belediye Meclis çoğunluğunu kullanarak, yatırımları engelleyerek izledikleri modelin AK Parti’ye seçim kaybettirdiğini görmeli.”