Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekonominin anahtarı Mehmet Şimşek’te mi olacak? & Sol istediği sonucu aldı mı?

Editör: Cenk Narin

Türkiye kamuoyunda tarihi seçimin sonuçları hakkındaki değerlendirmeler sürüyor. En çok yapılan yorumlardan biri seçimin en büyük kazananının milliyetçilik olduğu ve yeni dönemde etkisini fazlasıyla hissettireceği yönünde. Peki buna karşı Türkiye solu ne yapabilir? Sosyalist sol seçimlerde başarısız mı? Solda birleşme çabaları neden yok, varsa neden sonuç getirmiyor? Solun gençlerde daha fazla karşılık bulması için ne yapılabilir? Seçim sürecinde yapılan hatalar neydi?

Bütün bu soruları ve daha fazlasını TİP milletvekili adayı ve siyaset bilimci Hakan Güneş ve SOL Parti milletvekili adayı Alper Taş ile konuştuk.

Öte yandan gözler bu akşam açıklanacak cumhurbaşkanlığı kabinesinde. Kabineye dair pek çok listenin basına yansımasına rağmen son kararı 3. kez cumhurbaşkanı seçilen ve bugün yemin edecek Erdoğan verecek. En çok merak edilen isimler ise Mehmet Şimşek, Hakan Fidan ve İbrahim Kalın’ın durumu. Ankara Temsilcimiz Hıdır Göktaş, Erdoğan’ın yemin töreninden izlenimlerini ve yeni kabineye dair son duyumlarını anlattı.

CHP’de ise seçimlerin kaybedilmesinin ardından toplantı üstüne toplantı yapılıyor. Bütün MYK üyelerinin istifalarını Kılıçdaroğlu’na sunmasının ardından bugün Parti Meclisi toplantısı yapılıyor. Parti içindeki görüşmelerin ardından CHP’nin yeni A takımı şekillenecek. Peki Kılıçdaroğlu’nun yeni yardımcıları kim olacak, yönetimde nasıl bir değişikliğe gidilecek? Ankara muhabirimiz Cansu Timur, CHP’deki son gelişmeleri anlattı.

Bugün İstanbul’da önemli bir toplantı vardı. Maliye Hesap Uzmanları Vakfı’nın düzenlediği ve moderatörlüğünü de Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın üstlendiği “Yakın Gelecekte Dünya ve Türkiye” konulu panelin konuşmacıları Prof. Dr. Steve Hanke ve Prof. Dr. Daron Acemoğlu’ydu. Mehmet Ali Yıldırım takip etti, izlenimlerini aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.