Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiliz istihbarat başkanı, Hakan Fidan’ı sahte hesapla tebrik etti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “sır küpüm” dediği ve 13 yıldır Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı olarak görev alan Hakan Fidan’ı Dışişleri Bakanı olarak görevlendirmesi, kabinenin en dikkat çeken atamalarından biri oldu. Çok sayıda lider Fidan’ın bu göreve getirilmesini kutladı, tebrik mesajları gönderdi. Onlardan biri de MI6’nın Başkanı Richard Moore. Fakat Moore sahte hesabı fark edemedi.

İngiliz İstihbarat Servisi’nin (MI6) Başkanı ve İngiltere’nin eski Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanı olarak atanmasını Twitter hesabından paylaştığı bir mesaj ile kutladı. Tebrik mesajına “Dost ve eski meslektaşıma yeni görevinde başarılar dilerim. Hayırlı olsun, bakanım!” yazan Moore, Fidan adına açılan “@hakanfidan_tr” kullanıcı adlı sahte bir hesabı etiketledi.

Moore’un bu tweetinin ardından aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu çok sayıda Twitter kullanıcısı kendisini uyardı. Daha sonra yaptığı hatanın farkına varan Moore, “Hay aksi, bu utanç verici!” dedi.

Moore’un tebrik ettiği Hakan Fidan adına açılan sahte hesabın biyografi kısmında şunlar yazıyor:

“Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı.

Resmi hesap değildir. Parodi hesap”

Fidan adına açılan sahte hesap.

Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı takip eden sahte hesabın 85 binden fazla takipçisi de bulunuyor.

Fidan’a tebrik mesajları

ABD, Ukrayna, Almanya, İsveç, Almanya ve İran dışişleri bakanları da Fidan’ı tebrik eden mesajlar yayımladı. İşte o mesajlar:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.