Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon Fenerbahçe: Sarı-lacivertlilerin 9 yıllık kupa hasreti sona erdi – Jorge Jesus, Fenerbahçe’den ayrıldı

Fenerbahçe, finalde Başakşehir’i Michy Batshuayi’nin attığı gollerle 2-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı. 9 yıllık kupa hasreti sona eren Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, karşılaşmanın ardından sarı-lacivertli kulüpten ayrıldığını açıkladı. 

Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası’nda heyecan sona erdi. Fenerbahçe ile Başakşehir, Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda kozlarını paylaştı. Finalde hakem Atilla Karaoğlan düdük çaldı. 

Kupa hasretiyle yanıp tutuşan Fenerbahçe, karşılaşmaya müthiş başladı. Sarı-lacivertliler, maçın henüz ilk dakikasında, Arda Güler’in pasında topla buluşan Micy Batshuayi’nin golüyle öne geçti. 

Fenerbahçe’nin Belçikalı yıldızı, 29. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak aradaki farkı ikiye çıkardı. Arda’nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Arao’nun ortasında kaleci Muhammed’in kontrol edemediği meşin yuvarlağa sahip olan Batshuayi’nin dokunuşuyla top filelere gitti. 

Soyunma odasına 2-0 önde giden Fenerbahçe, ikinci yarıda oyunun temposunu düşürdü. Gol için bastıran Başakşehir ise aradığı fırsatları bulmakta zorlandı. Fenerbahçe, finalde Başakşehir’i Michy Batshuayi’nin attığı gollerle 2-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı. Fenerbahçe 2023-2024 sezonun başında Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Süper Kupa maçına çıkacak.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’nin Başakşehir’i 2-0 yendiği maçın özeti:

Başakşehir’i yenerek şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe’nin böylelikle 9 yıllık kupa hasreti de son bulmuş oldu. Fenerbahçe, son kupasını 25 Ağustos 2014’te, İsmail Kartal yönetiminde kaldırmıştı. 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, beş yıllık döneminde futbol branşında ilk kupasını kazandı. 

Fenerbahçe’de Jorge Jesus dönemi sona erdi

Fenerbahçe’nin tecrübeli teknik direktörü Jorge Jesus, kazanılan kupa finalinin ardından görevinden ayrıldığını açıkladı. Portekizli teknik direktör, maç sonu yaptığı açıklamada “Burada çalışmayı istemiyorum ve sevmiyorum değil. Ben böyle bir karar aldım. Portekiz’e gideceğim ve hayallerimden birini gerçekleştirebilecek miyim diye bekleyeceğim” ifadelerini kullandı. 

Jorge Jesus, Fenerbahçe’den ayrılma kararını da birkaç hafta önce başkana söylediğini belirtti. Jesus, açıklamasında “Bugünden itibaren Fenerbahçe’nin teknik direktör değilim. Bunu başkanımıza birkaç hafta önce söylemiştim. Yeni bir arayış içine girebilmesi için kendisine bilgi vermiştim” dedi.

Jorge Jesus’un Fenerbahçe dönemi:

56 Maç

38 Galibiyet

10 Beraberlik

8 Mağlubiyet

Atılan Gol: 126

Yenilen Gol: 58

1 Türkiye Kupası şampiyonluğu

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.