Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li asker IŞİD’e, New York’ta saldırmaları gereken yerleri söyledi

ABD Adalet Bakanlığı, ABD ordusuna mensup asker Cole Bridges’ın, IŞİD’e ABD askerlerine saldırma konusunda da yardım ettiğini kabul ettiğini açıkladı. Federal bir ajana itiraflarda bulunan Bridges, 40 yıla kadar hapis cezası alabilir.

ABD ordusuna 2019’da katılan Cole Bridges, Georgia eyaletindeki Fort Stewart’ta görevliydi. Savcıların açıklamasına göre söz konusu asker bir süre sonra “cihat ideolojileri” içeren dokümanlara ilgi duymaya başladı. Bridges Ekim 2020’de, bir IŞİD üyesi gibi davranan bir FBI ajanıyla yazışmaya başladı. Konuştuğu kişinin bir IŞİD üyesi olduğunu düşünerek hislerini paylaşan Bridges, orduyla ilgili hayal kırıklıklarından bahsetti ve IŞİD’e yardım etme dileğini paylaştı.

Cole Bridges’ın bir süre sonra, “New York’taki potansiyel saldırı hedefleri için tavsiyeler” verdiği ve ABD ordusuna ait eğitim kılavuzlarından savaş stratejilerini paylaştığı belirtiliyor. Aralık 2020’ye gelindiğinde Bridges, IŞİD üyelerinin orta doğudaki ABD askerlerine nasıl saldıracaklarına dair öneriler vermeye başladı ve daha fazla ABD askerine zarar verilmesi için bazı askeri manevraları paylaştı. Daha sonra bir IŞİD bayrağı önünde, örgütü destekleyen videolar çekti.

New York Savcısı Damian Williams, “Bugün mahkemede de itiraf ettiği gibi Cole Bridges, IŞİD’e ve onun vahşi ideolojisine hizmet etmek amacıyla, arkadaşlarına yönelik ölümcül bir tuzak düzenlemeye çalıştı. Bridges, arkadaşlarına ve ülkesine ihanet etti.” dedi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.