Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Uluslar Ligi’nde ilk finalist Hırvatistan

Hırvatistan, uzatmaya giden maçta Hollanda’yı 4-2 mağlup ederek UEFA Uluslar Ligi’nde finale yükseldi. Hırvatistan, final maçında İspanya – İtalya eşleşmesinin galibiyle oynayacak.

Hırvatistan, Uluslar Ligi’nde finale yükseldi

UEFA Uluslar Ligi’nde ilk finalist belli oldu. Hollanda ile Hırvatistan’ı karşı karşıya getiren yarı final müsabakası, De Kuip’te, Hollanda’nın ev sahipliğinde oynandı. 

Hollanda, 34. dakikada Donyell Malen ile gol perdesini açtı. İkinci yarıya etkili başlayan Hırvatistan, 55. dakikada Kramaric’in penaltı golüyle skoru eşitledi. 72. dakikada sahne alan Pasalic, Hırvatistan’ı karşılaşmada öne geçirdi. Maçın normal süresinin skorunu ise Noa Lang belirledi. Lang, 90+6. dakikada attığı golle maçı uzatmalara götürdü. 

Uzatmalarda 98’de Petkovic ile 3-2 öne geçen Hırvatistan, 116. dakikada Luka Modric’in penaltıdan attığı golle skoru 4-2’ye getirdi ve finale yükselen ilk ekip oldu. 

Petkovic’in harika golü:

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

UEFA Uluslar Ligi’nde ilk finalist Hırvatistan’ın rakibi, İspanya – İtalya maçının kazananı olacak. Karşılaşma, saat 21.45’te başlayacak. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.